Американският президент Донад Тръм и лидерът на Северна Корея Ким

...
Американският президент Донад Тръм и лидерът на Северна Корея Ким
Коментари Харесай

Тръмп и Ким са в Сингапур в очакване на първата си среща

Американският президент Донад Тръм и водачът на Северна Корея Ким Чен-унвече са в Сингапур в очакване първата си среща, определяна като историческа.

В навечерието на срещата Тръмп беседва с премиера на страната хазаин Ли Сян Лун. Частната намира се организира в формалната резиденция на сингапурския министър председател. След нея двамата водачи си стиснаха ръце и позираха пред камерите, преди да се върнат в постройката за работен обяд с американски и сингапурски чиновници.

Официални изказвания нямаше, само че Тръмп беше чут да споделя на Ли, че утрешната среща ще е доста забавна и съгласно него ще има доста добър резултат.

Отделно се състояха подготвителни диалози сред американски и севернокорейски представители, а по-късно през днешния ден се чака още една такава среща.

Сингапур вкарва изключителни ограничения за сигурност. Очаква се там да дойдат и над 2500 публицисти от целия свят, с цел да отразят историческото събитие.

Северна Корея се надява, в случай че срещата протече сполучливо, интернационалните наказания против страната да бъдат анулирани. А западът чака Пхенян да се откаже от създаването на нуклеарни оръжия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР