Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Байдън се среща с Анджей Дуда във Варшава

Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, който нощес дойде на посещаване в Полша, броени дни преди годишнината от нахлуването на Русия в Украйна, ще се срещне през днешния ден с полския си сътрудник Анджей Дуда, съобщи ДПА.

Късно следобяд Байдън ще произнесе тирада пред Кралския палат във Варшава, заяви Белият дом.

Очаква се на следващия ден той да се срещне с представители на други източноевропейски страни от НАТО.

Байдън дойде в Полша след изненадващо посещаване в украинската столица през вчерашния ден, протекло при строги ограничения за сигурност. В Киев той се срещна с украинския президент Володимир Зеленски. Байдън даде обещание на Украйна по-нататъшна поддръжка в напъните й да отблъсне съветските сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

За Байдън това бе първо посещаване в Украйна от началото на войната, а съгласно Белия дом и първото посещаване на американски президент в зона на военни дейности, в която не са ситуирани американски военни.

Предишната аудиенция на Байдън в Полша се състоя в края на март 2022 година, към месец след началото на войната. Тогава той също държа тирада на фона на Кралския палат, като увери Украйна в поддръжката си и осъди дейностите на съветския президент Владимир Путин, напомня ДПА.

Сегашното посещаване на Байдън във Варшава съответствува с годишната тирада на Путин пред двете камари на съветския парламент. Представители на Кремъл обявиха, че обръщението на Путин през днешния ден ще бъде отдадено най-вече на " специфичната военна интервенция " в Украйна и нейните последствия. Русия към момента заобикаля да употребява думата " война ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР