Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Байдън иска спешна забрана на полуавтоматичните оръжия в САЩ

Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в се разгласи за незабавна възбрана на полуавтоматичните оръжия.

„ Президентът приканва двете камари на Конгреса да изпратят текстове за възбрана на полуавтоматичните оръжия на бюрото му допустимо най-бързо. Той има вяра, че тези трагични произшествия ни демонстрират, че има още доста, което може да бъде направено, с цел да са в сигурност домовете, учебните заведения и общностите ни. Президентът, както и множеството американци, има вяра, че това е неотложна задача. Твърде доста от нашите съседи, сътрудници, деца губят живота си поради въоръжена експанзия. През последните две десетилетия повече възпитаници са починали при стрелби, в сравнение с служители на реда и военни взети дружно ”, сподели представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.

През 1994 година Съединените щати одобряват възбрана за всеобщо владеене на 19 типа оръжие, които имат характерностите на тези, които употребяват военните. По това време Байдън е сенатор и работи интензивно за възбраната. Тя отпада през 2004 година, само че за времето, в което е в действие, броят на жертвите при стрелби понижава доста.

Калифорния скърби за жертвите на стрелбите през последната седмица. При двата случая - наоколо до Лос Анджелис и в покрайнините на Сан Франциско, починаха общо 18 души. Медиите зад океана регистрираха някои общи неща към двете закононарушения - и двамата нападатели са мъже от азиатски генезис. И двамата са в пенсионна възраст, което не дава отговор на типичния профил на причинителите на сходни закононарушения. Мотивите за стрелбите към този момент остават неразкрити, написа Българска телеграфна агенция.

Губернаторът на Калифорния заприказва за промени в законите, които да лимитират притежанието на огнестрелно оръжие. Той цитира данни, съгласно които за първите 24 дни от годината в Съединените щати са станали 39 сходни случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР