Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Байдън покани новият бразилски президент на визита в САЩ

Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в предложения новоизбрания бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва на аудиенция във Вашингтон, което може да стане след встъпването му в служба на 1 януари, съобщи Ройтерс.

Съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан, който е на посещаване в бразилската столица, е провел съвсем двучасови диалози с Лула да Силва, в границите на които двамата са разискали укрепването на демокрацията в Северна и Южна Америка, битката с климатичните промени и обстановката в Хаити и Венецуела.

Съливан е предал покана към Лула да Силва от името на Байдън да посети Вашингтон, сподели в изказване Белият дом.

" Той (Съливан) е поздравил новоизбрания президент с изборната му победа и е разискал с него значимостта да се поддържат открити каналите за връзка сред двете страни по време на преходния интервал " се показва в изказване на Белия дом, без обаче да се прецизира точната дата на идната аудиенция.

Лула да Силва приветства поканата в обществените мрежи.  " Развълнуван съм да беседвам с президент Байдън и да задълбоча връзките сред двете страни ", написа в Туитър новоизбраният бразилски президент.

Макар Лула да Силва към момента да не е встъпил в служба, говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели, че е изцяло в реда на нещата той да бъде поканен още занапред.

Междувременно водачите на коренните нации в Бразилия споделиха, че са разочаровани, откакто новоизбраният президент Лула да Силва се отметна от обещанието си да сътвори министерство по въпросите на коренните нации, което да помогне да се възстановят правата и закрилата им, които бяха неглижирани от предходното държавно управление.

Лула да Силва сподели в петък, че вместо министерство може да сътвори специфичен отдел за коренните нации към президентската канцелария.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР