Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски

...
Американският президент Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски
Коментари Харесай

Байдън призова американския Конгрес да деблокира бързо още финансови средства за Украйна

Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в прикани Конгреса на Съединени американски щати бързо да деблокира в допълнение финансиране, с цел да продължи страната му да доставя военна помощ на Украйна, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Имаме потребност от повече пари, с цел да подсигуряваме, че Съединени американски щати могат да продължат да изпращат оръжия и филантропична помощ “ на Украйна, сподели американският президент при посещаване в цех на компания " Локхийд Мартин " (Lockheed Martin) в град Трой, щата Алабама, където се създават противотанкови ракетни комплекси  " Джавлин ".

" Моля Конгреса бързо да гласоподава това финансиране ", сподели Байдън, който изиска от американските парламентаристи колосално нарастване на бюджета с 33 милиарда $. " Тези оръжия, които сте изработили с ръцете си, отиват в ръцете на украински герои и са от голяма важност. Това е нещо, с което можете и би трябвало да се гордеете всеки ден ", съобщи той и благодари на събралите се служащи. " Вие давате опция на украинците да се отбраняват, а искрено казано, в доста случаи те вършат за смях съветските военни ", добави президентът.

" Джавлин " е портативно противотанково оръжие, трансформирало се в знак на украинската опозиция, както и на западната помощ, основно американската. Според Белия дом Съединени американски щати са изпратили на Украйна до момента 5000 такива комплекса, а други западни страни - 500.

Съединени американски щати са изправени в този момент пред двойно предизвикателство - да поддържат извънредно постоянен ритъм в доставките на оръжие за Украйна, като наред с това си подсигуряват, че личният им боеприпас е запълнен, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР