Американският президент Джо Байдън заяви, че възнамерява да поиска от

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че възнамерява да поиска от
Коментари Харесай

Джо Байдън ще поиска средства за разработването на нова ваксина срещу COVID-19

Американският президент Джо Байдън съобщи, че има намерение да изиска от Конгреса спомагателни средства за създаването на нова ваксина против ковид, защото учените още веднъж записват талази на болестта, а броят на приетите в болница се усилва, въпреки с по-бавни темпове отпреди, съобщи Асошиейтед прес.
" Подписах предлагането, което ще внесем в Конгреса ", сподели Байдън пред публицисти.
На 11 август Белият дом насочи искане към Конгреса за отпущането на спомагателни 40 милиарда $, само че в документа не се загатваше нищо за COVID-19. Средствата бяха планувани за даване на нова помощ на Украйна, попълване на федералните фондове на Съединени американски щати за бедствия, усилване на контрола по южната граница с Мексико, както и за ограничение разпространяването на смъртоносния опиат фентанил, отбелязва АП. Миналата есен държавното управление на Байдън изиска 9.25 милиарда $ за битка с ковид, само че Конгресът отхвърли настояването.
През последната седмица на юли в Съединени американски щати са били приети в болница 9056 души, инфектирани с COVID-19, което съставлява нарастване с към 12% по отношение на предходните седем дни.
Тези цифри обаче са надалеч по-малки в сравнение с при предходните пикове. В началото на януари да вземем за пример хоспитализациите на седмична база доближиха 44 000, а по време на вълната от Омикрон при започване на предходната година бяха регистрирани към 150 000 пациенти, настанени на болнично лекуване, напомня АП.
В Съединени американски щати към този момент чакат обновени ваксини против COVID-19, които съдържат една версия на варианта Омикрон, наречена XBB.1.5. Това е значима смяна спрямо актуалните комбинирани ваксини, които смесват истинския вариант на ковид с най-разпространените разновидности на Омикрон от предходната година. Винаги обаче ще има потребност от обновени ваксини, защото вирусът продължава да мутира.
Хората би трябвало да могат да се имунизират идващия месец за препарата, който управляващите се надяват да бъде годишна есенна ваксина против COVID-19. Фармацевтичните компании " Пфайзер ", " Модерна " и по-малкият производител " Новавакс " приготвят дози от обновената ваксина XBB, само че американската организация за надзор на храните и медикаментите (FDA) ще би трябвало да утвърди всяка от тях, а по-късно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) би трябвало да издадат рекомендации за потреблението им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР