Американският президент Джо Байдън заяви, че се работи над пренасочване

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че се работи над пренасочване
Коментари Харесай

Байдън: Работим за пренасочване на природен газ към България и Полша

Американският президент Джо Байдън съобщи, че се работи над пренасочване на природен газ непосредствено към България и Полша в отговор на прекъсването на доставките от Русия. 

По думите на Байдън двете страни са показали, че имат запаси от газ  - Полша в по-голяма степен и България по-малка, оповестява БНР. Байдън добави още:

„ Ние работихме с нашите съдружници (като да вземем за пример Япония) и може да пренасочим нашата продажба на природен газ към тези страни непосредствено към Полша и България. “

Американският президент сподели това в отговор на въпрос, откакто изнесе тирада, с която изиска спомагателна средства в поддръжка на Украйна.

„ Няма да позволим на Русия да избегне глобите със заплашване или изнудване. Няма да им позволим да употребяват своите петрол и газ, с цел да избегнат последствията от тяхната експанзия. “, съобщи Байдън.

Президентът на Съединени американски щати също разясни, че както с Япония, се работи и с страни като Южна Корея и Катар, с цел да се окаже поддръжка на европейските съдружници.

„ Агресията няма да победи, заканите няма да победят, “ сподели още Байдън. 

По-рано прессекретарят на Белия дом Джен Саки сподели, че Съединени американски щати са очаквали Русия „ да употребява енергийните ресурси като оръжие “  и че американската страна към този момент е била в контакт с водачи в Полша и България. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР