Американският президент Джо Байдън заяви, че подкрепя идеята Япония да

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че подкрепя идеята Япония да
Коментари Харесай

Байдън се обяви за предоставяне на Япония на място на постоянен член в Съвета за сигурност на ООН

Американският президент Джо Байдън съобщи, че поддържа концепцията Япония да стане непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, заяви японската телевизия, представена от Ройтерс. Напоследък зачестиха апелите за реформиране на Съвета за сигурност на Обединените народи, където Русия и Китай са непрекъснати членки.

Ако Япония фактически стане непрекъснат член на съвета, тя ще се причисли там с изключение на към Москва и Пекин и към Съединени американски щати, Англия и Франция, която допълват петорката непрекъснати членки на този орган на Организация на обединените нации, отбелязва Асошиейтед прес.

В изявлението си, което направи на общата конференция с японския министър председател Фумио Кишида при визитата си в Токио, Байдън също така даде благословията си за това срещата на върха следващата година на Групата на седемте най-развити страни (Г-7) да се състои в родния град на Кишида Хирошима.

Двамата водачи приказваха пред медиите след диалози лице в лице през днешния ден в японската столица. Но желанието на Япония да получи място в Съвета за сигурност е много мъчно осъществимо, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР