Американският президент Джо Байдън заяви, че е убеден, че регионалните

...
Американският президент Джо Байдън заяви, че е убеден, че регионалните
Коментари Харесай

Джо Байдън не очаква нови банкови кризи

Американският президент Джо Байдън съобщи, че е уверен, че районните банки в Съединени американски щати са в добра форма и не чака нови огромни рецесии на хоризонта, омаловажавайки паниките на Wall Street и продължаващите страхове за по-широки финансови разтърсвания, предава Bloomberg.

Мисля, че свършихме демонски добра работа. Спестяванията на хора са сигурни. Ще отнеме още малко време нещата да се успокоят, само че не виждам нещо на хоризонта, което е напът да се взриви “, сподели Байдън по време на конференция в петък в Отава, паралелно с канадския министър председател Джъстин Трюдо.

" Да се сещате за миг, когато Wall Street да не е ужасèн? ", сподели Байдън в отговор на въпрос от кореспондент за страховете на финансовите пазари.

Коментарите са първите на Байдън във връзка с банковата рецесия отпреди седмица, пробвайки се да отклони въпроса, с цел да алармира непоклатимост и да избегне подплашването на пазарите.

Това, което ще създадем, е, че в случай че открием, че има повече неустойчивост, в сравнение с наподобява, ще бъдем в позиция, в която Федералната организация за гарантиране на депозитите (FDIC) ще употребява пълномощията, които има, с цел да подсигурява заемите и над 250 хиляди $, както към този момент направи ", добави той.

Американските регулатори са под напън да предложат повече изясненост за гарантиране на незастрахованите депозити. Сенатор Елизабет Уорън прикани регулаторите да покачват гарантирането на сметки над настоящия предел от 250 хиляди $. Финансовият министър Джанет Хелън съобщи, че регулаторите не се пробва да дават “пълна “ гаранция върху депозитите, без да работят със законодателите.

Миналата седмица Байдън изрази убеденост, че най-лошото от проблемите, раздрусали банковата система в Съединени американски щати, е минало. Той обществено сложи въпроса пред Конгреса, насърчавайки законодателите да одобрят по-строги банкови регулации и санкции за мениджърите на фалиращи банки, в това число усилване на пълномощията за връщане на бонуси.

Регулаторите обаче към момента работят, с цел да стабилизират бранша след краха на Silicon Valley Bank и Signature Bank, както и на фона на паниките за здравето на различен районен заемодател – First Republic Bank, въпреки че към този момент получи избавителна линия за 30 милиарда $.

В петък Йелън свика Съвета за контрол на финансовата непоклатимост, група, която включва ръководителя на Федералния запас и Федералната организация за гарантиране на депозитите. След срещата бе оповестено изказване, че въпреки някои банки да са под стрес, финансовата система като цяло е постоянна.

Съветът разиска настоящите условия в банковия бранш и означи, че въпреки някои институции да са подложени на стрес, банковата система на Съединени американски щати остава постоянна и издръжлива. Съветът също разиска настоящите старания на организациите членки за наблюдаване на финансовото развиване “, се споделя в изказване на Министерството на финансите след срещата, извършена посредством видео.

Отделни седмични данни, оповестени в петък следобяд, демонстрираха, че банковите депозити са се свили с максимален ритъм от съвсем година, индикация за опасенията, които Йелън и нейните сътрудници се пробват да предотвратят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР