Американският президент Джо Байдън ще проведе първата си официална пресконференция

...
Американският президент Джо Байдън ще проведе първата си официална пресконференция
Коментари Харесай

Байдън с първа пресконференция на 25 март

Американският президент Джо Байдън ще организира първата си публична конференция като президент на 25 март. Това заяви прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, представена от " Блумбърг ".

Припомня се, че сега администрация та разпространява своите ограничения за облекчение на пандемията от 1,9 трилиона $ и напъните за ускорение на имунизациите против ковид.

Миналата седмица " Вярвам, че това историческо законодателство е за възобновяване на гръбнака на тази страна ", сподели той минути преди да сложи подписа си под закона. Той включва 1400 щатски $ директни , разширени компенсации за безработица от 300 $ на седмица, както и 350 милиарда $ финансиране за щатските и локални управляващи.
 Байдън желае всеобща имунизация от 1 май
Байдън желае всеобща имунизация от 1 май

Целта са празненствата за 4 юли

Още 49 милиарда $ отиват за разширение на тестванията и проучванията на COVID-19 и 14 милиарда $ за разпространяването на ваксини. 10 милиарда $ ще бъдат употребявани за увеличение на доставката на здравно съоръжение за битка против ковид.

За учебните заведения ще бъде отделена спомагателна помощ в размер на към 130 милиарда $. Парите ще бъдат употребявани за понижаване на размерите на класовете и за смяна в класните стаи. Предвиждат се и обществени помощи за фамилиите с деца. Заеми до 10 милиона $ ще бъдат отпускани на компании.

Байдън ще отстрани възрастовите условия за имунизацията против ковид до 1 май. Toва ще разреши на всички жители на Съединените щати да бъдат имунизирани. Освен това той възнамерява да се разположат 4000 военнослужещи , с цел да подкрепят напъните за имунизация.

" Казах, че ще осигуря 100 милиона ваксини против ковид през първите 100 дни от моето президентство. Днес мога да кажа, че сме подготвени освен да осъществим този проект, само че и да го преизпълним, тъй като сме на път да осигурим 100 милиона ваксини до 60-ия ден от началото на мандата ми ", сподели президентът.
 Джо Байдън подписа пакета от тласъци за 1,9 трлн. $
Джо Байдън подписа пакета от тласъци за 1,9 трлн. $

Мерките са ориентирани към американците и икономиката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР