Американският президент Джо Байдън ще каже на британския премиер Борис

...
Американският президент Джо Байдън ще каже на британския премиер Борис
Коментари Харесай

Байдън ще предупреди Джонсън да не застрашава ирландския мир

Американският президент Джо Байдън ще каже на английския министър председател Борис Джонсън да не разрешава различията към търговията след Брексит в Северна Ирландия да повлияе на ирландския мирния развой, съобщи Би Би Си.

Двамата водачи ще проведат първите си диалог очи в очи в Корнуол в навечерието на срещата на върха на Г-7.

Байдън ще подчертае нуждата да се " застане зад " протокола от Северна Ирландия.

Те ще обсъдят също трансатлантически пътувания и подписването на нова Атлантическа харта, целяща да обнови връзките сред Англия и Съединени американски щати.

Президентът на Съединени американски щати е на първото си посещаване в чужбина, откогато е определен, а срещата на върха на Г-7 е първият път, когато всички международни водачи се събират персонално от началото на пандемията.

Разширяването на програмата за имунизация против ковид и промените на климата са водещи в дневния им ред.

Продължаващият спор сред Обединеното кралство и Европейски Съюз по отношение на регулаторните инспекции на стоките, които влизат в Северна Ирландия от Англия, също евентуално ще бъде съществено отразен в дипломатическите диалози през идващите дни.

Президентът Байдън се интересува от близко от Ирландия поради корените на своите предшественици и предизвести, че Споразумението от Разпети петък не би трябвало да бъде изложено на заплаха от раздори за търговията.

Бизнес и политически водачи в Северна Ирландия предизвестиха, че комерсиалният спор предизвиква политическо напрежение и неустойчивост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР