Американският президент Джо Байдън ще извести днес лидерите на 9

...
Американският президент Джо Байдън ще извести днес лидерите на 9
Коментари Харесай

Байдън ще информира лидерите от Източна Европа за разговора си с Путин

Американският президент Джо Байдън ще извести през днешния ден водачите на 9 страни от Източна Европа какво са си говорили по-рано тази седмица с съветския държавен глава Владимир Путин, заяви Белият дом, представен от Франс прес.

Байдън ще организира телефонен диалог с " ръководителите на Букурещката деветка, формирана от съдружници от източния фланг на НАТО, с цел да обобщи диалога си с президента Путин, да чуе мнението им за сегашната обстановка по сигурността и да подчертае уговорката на Съединени американски щати към трансатлантическата сигурност ", се споделя в официално съобщение.

В Букурещката деветка влизат България, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Словакия, Румъния, Чехия и Естония.

Американският президент ще беседва преди този момент с украинския президент Володимир Зеленски, с който ще обсъдят скупчването на съветски войски по границата с Украйна.

Байдън и Путин са засегнали тази гореща тематика по време на траяла два часа виртуална среща във вторник.

Лидерът на Съединени американски щати изключи през вчерашния ден опцията страната му да изпрати войски, с цел да защитят Украйна, в случай че съветските сили я атакуван, само че заплаши Русия с невиждани наказания, в случай че нападна своята съседка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР