Американският президент Джо Байдън ще изпрати около 2000 войници от

...
Американският президент Джо Байдън ще изпрати около 2000 войници от
Коментари Харесай

САЩ изпраща около 2000 войници в Полша и Германия

Американският президент Джо Байдън ще изпрати към 2000 бойци от базата Форт Браг в Северна Каролина към Полша и Германия през тази седмица.

Около 1000 души от американския боен личен състав, основан в Германия, ще бъдат преразпределени към Румъния. Това оповестява Associated Press, като цитира висшестоящ представител на президентската администрация. По-късно Wall Street Journal удостовери, че Байдън е одобрил предложенията след среща с министъра на защитата Лойд Остин и ръководителя на съвета на началниците на щабове на американската войска ген. Майк Мили. Решенията са разисквани преди седмица с военните министри на Румъния, Германия и Полша. 

Съединени американски щати обезпечава военна помощ на Украйна, само че Байдън към този момент съобщи, че няма да вкарва американски бойци на територията на страната за защита при възможна военна офанзива от Русия. 

Решението на Вашингтон идва на фона на безрезултатните договаряния с Москва поради скупчването на над 100 000 съветски бойци към границата с Украйна. 

Засега Русия твърди, че няма планове да премине към военни дейности, само че упреква Киев в хипотетични " провокации " против про-руските сепаратисти в Донецк и Луганск. 

Около 8500 американски бойци към този момент бяха сложени в нараснала бойна гоотовност в Съединени американски щати с алтернатива за изпращане към Европа. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР