Американският президент Джо Байдън се срещна с група от сенатори

...
Американският президент Джо Байдън се срещна с група от сенатори
Коментари Харесай

Байдън обсъди със сенатори републиканци помощния пакет за справяне с коронакризата

Американският президент Джо Байдън се срещна с група от сенатори републиканци, с цел да разиска предложение от него спомагателен пакет за справяне с последствията от коронакризата, съобщи Асошиейтед прес.

Сенаторите републиканци предложиха икономическата помощ да бъде понижена от 1,9 трилиона $, каквото е предлагането на Байдън, на 618 милиарда $.

Байдън се срещна със сенаторите в Овалния кабинет на Белия дом, като при започване на диалога си с тях се пошегува, че се усеща " още веднъж в Сената ". Байдън и вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис изслушаха предлагането на сенаторите републиканци помощта за справяне с коронакризата да бъде понижена, с цел да може самодейността на президента да бъде подкрепена и от републиканците в Конгреса.

Сенаторите републиканци предложиха отпущането на 160 милиарда $ помощи, които да бъдат употребявани в акцията по снабдяване на ваксини против Ковид. Това предложение е сходно с това на Байдън, само че по останалите точки от проекта за превъзмогване на коронакризата има разлики. Републиканците оферират директните помощи да са по хиляда $, а не по 1400, както предложи Байдън. Освен това, според предлагането на републиканците, директни помощи следва да получат по-малък брой семейства. Републиканците оферират също по този начин отпущането на доста по-малко средства за повторното отваряне на учебните заведения, спрямо препоръчаните от Байдън.

Републиканците не плануват в предлагането си средства за щатовете, каквото предложение се съдържа в проекта на Байдън. Американският президент предложи на щатовете да бъдат отпуснати 350 милиарда $ в помощ на полицията, пожарните служби и други служащи.

Въпреки неналичието на обща визия за помощния пакет, диалогът на групата сенатори републиканци, множеството от които са центристи, с Байдън е сигнал, че измежду конгресмените републиканци има искащи да си сътрудничат с държавното управление на новия президент, а освен да бъдат съпротива в Конгреса, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР