Американският президент Джо Байдън разстла червения килим снощи пред знаменитости,

...
Американският президент Джо Байдън разстла червения килим снощи пред знаменитости,
Коментари Харесай

Дълъг списък от видни личности на вечерята в чест на Макрон във Вашингтон

Американският президент Джо Байдън разстла аления килим нощес пред звезди, законодатели и промишлени и бизнес титани на първата държавна вечеря в Белия дом в чест на френския президент Еманюел Макрон, съобщи Ройтерс.

Вечерята е заключителното светско събитие от визитата на Макрон, което имаше за цел да покаже ангажираността на Байдън към най-стария съдружник на Вашингтон, макар разликите сред двете страни за това по какъв начин да се постави завършек на войната на Русия в Украйна, за дотациите за американски артикули и по други въпроси.

Списъкът на гостите включваше актрисата Дженифър Гарнър и щерка й Вайълет (чийто татко е Бен Афлек), артиста Джон Леджънд и модела Криси Тейгън, редакторката на сп. " Вог " Анна Уинтури и режисьора Баз Лурман.



Getty Images

Тези известни персони се причислиха към членове на държавното управление на Байдън, сенатори и конгресмени, бизнес водачи като президента и изпълнителен шеф на " Банк ъв Америка " Брайън Мойнихан, вложителят от Кей Кей Ар Хенри Кравис и президента на " Майкрософт " Брад Смит.

Байдън и брачната половинка му Джил посрещнаха семейство Макрон още веднъж в Белия дом за вечеря след дипломатическите срещи денем.

Двамата президенти носеха смокинги. Джил Байдън беше в тоалет на Оскар де ла Рента - дантелена рокля, съчетана със сребърни обеци с висулки, а брачната половинка на Макрон - Брижит - бе облечена в рокля на Луи Вюитон.

По-малко от две седмици след сватбата на внучката на Байдън в Белия дом, вечерята внесе раздвижване в деловата президентска резиденция, чийто всемирски график беше стеснен от защитните ограничения, въведени след експлоадирането пандемията Ковид-19.



Еманюел Макрон и Нанси Пелоси /Снимка: Getty Images

Бляскавата вечеря във Вашингтон е едно от дребното събития, които събират на едно място хора като сина на президента - Хънтър Байдън, и Кевин Маккарти - лидер на републиканците в Камарата на представителите, които се заканиха да проверяват бизнес връзките на Хънтър.

Макрон дойде във Вашингтон във вторник за второто си държавно посещаване в Съединени американски щати от встъпването си в служба през 2017 година



Осемдесетгодишният Байдън и 44-годишният Макрон са имали голям брой срещи на интернационалните конгреси, само че настоящето посещаване на френския държавен глава е най-продължителният им контакт.

" Тази вечер честваме трайния съюз сред Франция и Съединени американски щати ", съобщи Байдън, до момента в който гостите подвигаха наздравица с шампанско. " Вив ла Франс ( " Да живее Франция " ) и Бог да благослови Америка! ", добави той.

Макрон добави, че двете страни споделят едни и същи полезности - " на нас, хората ".

Според Асошиейтед прес на държавната вечеря са участвали над 330 посетители.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР