Американският президент Джо Байдън разговаря с папа Франциск във Ватикана.

...
Американският президент Джо Байдън разговаря с папа Франциск във Ватикана.
Коментари Харесай

Въпросът за абортите не беше директно засегнат на срещата между Байдън и папа Франциск

Американският президент Джо Байдън беседва с папа Франциск във Ватикана. Двамата организираха извънредно дълга среща. Тя е на фона на дебата в Съединените щати за позицията на президента - католик за правото на аборт. Байдън съобщи, че той персонално се опълчва на аборта, само че и че не може да наложи възгледите си като водач на изборна служба.

Час и 15 минути продължи срещата на американския президент Джо Байдън с папа Франциск във Ватикана. Това се счита за рекордна дълготрайност.

Байдън е в Италия със брачната половинка си Джил и делегация за срещата на Г-20 на следващия ден в Рим.

В изказванията на Белия дом и Ватикана не се визира непосредствено въпросът за абортите.

Байдън приветства папа Франциск за неговото водачество в оправянето с климатичната рецесия, както и за неговата дейна поддръжка за гарантиране на завършек на пандемията. Американският президент благодари на понтифа за неговата поддръжка за бедните и страдащите от апетит, спорове и преследвания.

В формалното изказване на Светия трон се приказва за " сърдечни полемики " сред двамата водачи по тематики като отбраната на планетата, COVID-19, миграцията, човешките права и свободата на изповедание.

Байдън подари на Светия отец бродерия от американски йезуити и получи мозайка, направена в работилницата на Ватикана.

Американският президент подари още нещо, обвързвано с починалия му наследник Бо Байдън.

" Вие сте най-значимият бранител на мира, който съм срещал. С Ваше разрешение бих желал да Ви дам тази монета. На лицевата ѝ страна има щемпел на Съединените щати. Какво е особеното? Знам, че синът ми би желал да ви я дам, тъй като на противоположната страна е емблемата на щата Делауеър и 261-ва част, в която той служеше. Традицията е - и в този момент се майтапя - идващият път като се забележим, в случай че монетата не е у Вас, вие да почерпите ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Преди срещата на Г-20, Байдън се срещна и с президента и премиера на Италия Серджо Матарела и Марио Драги, както и с президента на Франция Еманюел Макрон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР