Американският президент Джо Байдън призова законодателите временно да отменят данъците

...
Американският президент Джо Байдън призова законодателите временно да отменят данъците
Коментари Харесай

Байдън иска временна отмяна на данъци върху бензин и дизел

Американският президент Джо Байдън прикани законодателите краткотрайно да анулират налозите за бензин и дизел в опит да се облекчи обстановката с покачването на цените. Ако такава мярка бъде призната, се чака понижаване на цените по бензиностанциите с над 3 %, само че няма индикация дали това ще се случи, написа БНР.

Администрацията на Байдън счита, че Белият дом към този момент е изчерпал всички лостове за понижаване на тежестта върху потребителите и в този момент се обръща към Конгреса и локални законодателни органи. Призивът на американския президент е за тримесечна пауза във федералните и щатски налози за гориво в миг, в който инфлацията и цената на бензина бележат рекордно високи равнища.

Но все още сигналите от Конгреса, даже от партията на Байдън не са обещаващи. Байдън обвързва по-високите цени на горивото с съветската инвазия в Украйна.

Освен към законодателите президентът се обърна и към бензиностанциите с молба да понижат цените до стойност, която е равносилна на тази, която са заплатили за покупката на горивото - т.е. да продават без облага.

„ Това e време на война, световна заплаха, Украйна. Това не са естествени времена, “ сподели Байдън.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР