Американският президент Джо Байдън приветства изключителния напредък, постигнат от САЩ

...
Американският президент Джо Байдън приветства изключителния напредък, постигнат от САЩ
Коментари Харесай

САЩ с изключителен напредък в борбата с COVID-19, хвали се Байдън

Американският президент Джо Байдън приветства изключителния прогрес, реализиран от Съединени американски щати през последните месеци в битката с пандемията от COVID-19, съобщи Франс прес.

"Предстои да изминем още доста път, само че постигнахме замайващ прогрес ", съобщи президентът от Белия дом, изтъквайки забележимия спад в броя на инфектираните и на смъртните случаи.

"Много е просто: в случай че сте имунизирани, можете да вършиме повече неща - както на закрито, по този начин и навън ", означи той, говорейки за най-новото намаляване на условията за носене на маски, огласено от здравните управляващи.

Байдън сподели, че са в ход диалози за доставянето на американски ваксини в чужбина, показва Ройтерс. Съединени американски щати към момента чакат да изпратят ваксини на Индия и други страни, като разискванията какъв брой скоро могат да се доставят дозите не престават и до момента в който изпращаме медикаменти и здравно съоръжение в Индия заради внезапно нарасналия се брой на случаите там, сподели американският президент.

Смятам, че ще сме в положение да споделим ваксини, както и опита си с други страни, които са в действителност в потребност. Такива са очакванията и упованията ни, сподели Байдън пред кореспонденти, откакто разяснява ситуацията с ковид.

В телефонен диалог с индийския министър председател Нарендра Моди Байдън му е споделил да го уведоми от какво се нуждае страната му и той ще го обезпечи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР