Американският президент Джо Байдън поздрави днес в съобщение до медиите

...
Американският президент Джо Байдън поздрави днес в съобщение до медиите
Коментари Харесай

Джо Байдън приветства Ливан и Израел за морската граница

Американският президент Джо Байдън поздрави през днешния ден в известие до медиите Ливан и Израел, които реализираха съглашение за установяване на морската си граница, като го назова " исторически прогрес ".

" Оттук насетне е значимо всички страни да извършват уговорките си и да работят за използване на съглашението ", добави Байдън. Той сподели, че по-рано през днешния ден е провел диалози с израелския министър председател Яир Лапид и ливанския президент Мишел Аун.

Президентът на Съединени американски щати благодари и на френския президент Еманюел Макрон за неговата поддръжка по време на договарянията.

След интензивни диалози под егидата на Съединени американски щати, Израел разгласи по-рано през днешния ден, че е постигнал историческо съглашение с Ливан за установяване на морска граница сред двете страни, които публично са във война, като по този метод се отстраняват пречките пред експлоатирането на газовите залежи в източната част на Средиземно море.

По думите на Байдън съглашението " ще разреши потреблението на енергийните залежи, което е от изгода и за двете страни ". " То ще отбрани ползите в региона на сигурността и стопанската система на Израел и ще разреши на Ливан да стартира експлоатирането на личните си енергийни запаси ", добави американският президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР