Американският президент Джо Байдън потвърди днес решимостта на САЩ да

...
Американският президент Джо Байдън потвърди днес решимостта на САЩ да
Коментари Харесай

Байдън към Дуда: Подкрепата за Украйна остава непоколебима, САЩ ще помагат за сигурността в Европа

Американският президент Джо Байдън удостовери през днешния ден решимостта на Съединени американски щати да оказват помощ за европейската сигурност при започване на срещата си с полския държавен глава Анджей Дуда. Тя е част от поредност съвещания със съдружници за подготвянето за още по-усложнен стадий на съветската инвазия в Украйна, предадоха Асошиейтед прес.

„ Трябва да имаме сигурност в Европа “, сподели Байдън в президентския замък във Варшава. „ Това е толкоз основополагащо, толкоз просто, толкоз значимо “, акцентира американският президент.

Байдън дефинира НАТО като „ евентуално най-значимия съюз в историята “ и сподели, че той е „ по-силен от всеки път “, без значение от очакванията на съветския президент Владимир Путин, че той ще се разпадне поради войната в Украйна.

" Както споделих на президента Зеленски, когато говорихме през вчерашния ден в Киев, евентуално мога да кажа, че нашата поддръжка за Украйна остава непоколебима ", съобщи още Байдън.

Байдън дойде през вчерашния ден във Варшава, откакто направи необявено посещаване в Киев. Дуда похвали пътуването на американския президент като „ вълнуващо “ и сподели, че то е „ повишило бойния дух на бранителите на Украйна “.

Дуда уточни, че визитата е била „ знак, че свободният свят и неговият максимален водач, президентът на Съединени американски щати, ги поддържат “.

Визитата на американския президент Джо Байдън в Полша е значим знак за уговорката на Съединени американски щати към поддържането на мира в Европа, съобщи полският президент, представен от Ройтерс.

" Вашата аудиенция е значим знак са сигурността, сигнал за отговорността на Съединени американски щати към сигурността на света и на Европа. Америка може да пази международния ред ", сподели Дуда на Байдън по време на двустранната им среща във Варшава.

Американският държавен глава дойде в полската столица през вчерашния ден, откакто изненадващо посети Киев, с цел да изрази взаимност с Украйна, която, сходно на Русия, се готви за атака през пролетта.

По-късно през днешния ден се чака Байдън да произнесе тирада за войната, а на следващия ден той възнамерява да се срещне с Дуда и други водачи от Букурещката деветка – група членки на НАТО от източния му фланг.

Тъй като краят на войната не се обрисува, първата годишнина от началото на съветската инвазия е сериозен миг за Байдън, в който да се опита да укрепи европейското единение и да повтори, че нахлуването, подредено от Путин, е било фронтална офанзива против международния ред след Втората международна война. Белият дом се надява, че президентските визити в Киев и Варшава ще спомогнат за подсилване на американската и международната решителност, показва АП.

Миналото лято администрацията на Байдън разгласи, че открива непрекъснат американски гарнизон в Полша, създавайки трайна американска опора в източния фланг на НАТО.

„ Истината е, че Съединени американски щати се нуждаят от Полша и НАТО тъкмо толкоз, колкото НАТО се нуждае от Съединени американски щати “, сподели Байдън на своя хазаин Дуда.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР