Американският президент Джо Байдън подписа указ, който има за цел

...
Американският президент Джо Байдън подписа указ, който има за цел
Коментари Харесай

Байдън подписа указ за насърчаване на производството

Американският президент Джо Байдън подписа декрет, който има за цел да усили броя на работните места в производството. Байдън желае да като укрепи снабдителните вериги в страната за батерии и акумулатори, медикаменти, основни минерални запаси и полупроводници, съобщи Асошиейтед прес.

Съединени американски щати стават все по-зависими от вноса на тези артикули - евентуален риск за националната сигурност и стопанска система, с който държавното управление на Байдън се надява да се оправи посредством планувания обзор за 100 дни и с увеличение на вътрешното произвеждане.

Наред с това обаче Байдън ще се стреми да работи с интернационалните сътрудници за гарантирането на постоянна и надеждна снабдителна верига.

Представители на Белия дом подчертаха, че указът ще помогне за основаването на работни места в производството - заричане, каквото са давали и предходни президенти, постигайки смесени резултати при реализирането му, отбелязва Асошиейтед прес.

Според бюрото за трудова статистика сега в Съединени американски щати има 12,2 милиона работни места в производството, до момента в който през 2000 година те са били 17 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР