Американският президент Джо Байдън подписа няколко указа, имащи за цел

...
Американският президент Джо Байдън подписа няколко указа, имащи за цел
Коментари Харесай

Байдън подписа няколко указа за борба с расизма в Съединените щати

Американският президент Джо Байдън подписа няколко указа, имащи за цел битка с расизма в Съединените щати, съобщи Ройтерс.

Байдън съобщи, че е пристигнало времето да бъде комплициран завършек на систематични расизъм в Съединените щати, който " трови душата " на Америка.

Смъртта на чернокожия Джордж Флойд, породена от бял служител на реда предишния май, " се трансформира в повратен миг на отношението на страната към расовата правдивост ", посочи президентът Байдън по време на изказване пред публицисти в Белия дом.

" Време е да бъдат подхванати дейности, защото вярата и моралът го постановат " и тъй като расизмът е " корозивен, деструктивен и коства скъпо " на Съединените щати, сподели още Байдън.

Новият американски президент подписа декрет, по силата на който федералното държавно управление повече няма да употребява частни затвори. По време на предизборната акция демократът притегли на своя страна чернокожите гласоподаватели, като им даде обещание промяна на системата на американските затвори, където изобилстват представители на малцинствата, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР