Американският президент Джо Байдън отправи днес сериозна вербална атака срещу

...
Американският президент Джо Байдън отправи днес сериозна вербална атака срещу
Коментари Харесай

Байдън в отчаяна атака: Тръмп използва реториката на нацистка Германия

Американският президент Джо Байдън насочи през днешния ден сериозна вербална офанзива против някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, като го упрекна, че употребява реториката на нацистка Германия, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Доналд Тръмп, който е огромният любимец за президентската номинация на Републиканската партия, " е подготвен да пожертва нашата народна власт, с цел да получи властта ", сподели демократът Байдън в региона на Вали Фордж в щата Пенсилвания - историческо място, обвързвано с американската Война за самостоятелност.

" Той споделя, че кръвта на американците е била нечиста, като употребява тъкмо същия език, който е бил в приложимост в нацистка Германия ", съобщи 81-годишният Байдън. В последните седмици националните допитвания сочат, че Байдън стартира да изостава от главния си евентуален противник за президентския пост.

Президентът Байдън направи това изказване в границите на тирада, отдадена на третата годишнина от щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година. Тогава симпатизанти на Доналд Тръмп се пробваха да попречат на потвърждаването на резултатите от президентските избори през 2020 година, които бяха извоювани от Байдън.

Планираше се Байдън да произнесе речта си по случай третата годишнина от щурма на Капитолия на следващия ден, само че събитието бе изтеглено за през днешния ден, защото съгласно метеорологичната прогноза утрешният ден ще е буреносен.

Щурмът на Капитолия продължава да е тематика, която поражда съществени различия в Съединени американски щати. Една четвърт от американците считат, че щурмът е бил проведен от ФБР, макар че нямат никакви доказателства за това, излиза наяве от изследване на в. " Вашингтон пост " и на Мерилендския университет, оповестено тази седмица.

Президентът Байдън разкритикува през вчерашния ден Доналд Тръмп за това, че е въодушевил щурма на Капитолия и че възнамерява възмездие против тези, които се пробват да му потърсят сметка. Според Байдън някогашният президент е сложил събитията от 6 януари 2021 година в центъра на акцията за новото си избиране като държавен глава.

Байдън сподели, че Тръмп е отприщил офанзивата, а по-късно е оставил на други хора да свършат " мръсната работа ", като се е отдръпнал в Белия дом.

Президентът Байдън съобщи, че Тръмп желае " възмездие и отмъщение " за политическите си съперници. Той напомни на американците, че Тръмп назовава съперниците си " сган ".

" Това е езикът на нацистка Германия ", посочи президентът.

" Как се осмелява? За кого, за бога, се мисли? ", попита риторично Байдън.

Съдбата на демокрацията ще бъде решена на изборите. На изборите ще бъде решена ориста на вашата независимост, сподели Байдън.

" Днес сме тук, с цел да отговорим на най-важния въпрос. Продължава ли да е демокрацията свещена идея за Америка? Наистина го имам поради. Това не е реторичен, научен или предполагаем въпрос. Дали демокрацията продължава да е свещената идея на Америка е най-насъщният въпрос на нашето време. За това става дума на тазгодишните избори ", съобщи президентът.

Доналд Тръмп, който беше президент на Съединени американски щати от 2017 до 2021 година и който е любимец за президентската номинация на Републиканската партия, оспорва загубата си на президентските избори през 2020 година, отбелязва Ройтерс. Негови симпатизанти щурмуваха Капитолия, като при безредиците на 6 януари 2021 година починаха петима души и десетки служители на реда бяха ранени.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР