Американският президент Джо Байдън осъди остро атака срещу семейство с

...
Американският президент Джо Байдън осъди остро атака срещу семейство с
Коментари Харесай

71-годишен американец уби 6-годишно палестинче и рани майка му

Американският президент Джо Байдън осъди остро офанзива против семейство с палестински корени в щата Илинойс.

При нахлуване с нож в събота сутринта беше убито 6-годишно момче, а 32-годишната му майка - ранена, съобщи БТВ.

Полицията дефинира действието като закононарушение от ненавист, а 71-годишният причинител е задържан и са му повдигнати някoлко обвинявания. Според органите на реда фамилията е набелязано поради войната сред „ Хамас “ и Израел.

„ Светът вижда единствено това, което желае “: Как хората в Рамала гледат на спора в Близкия изток?

Президентът Байдън съобщи, че е " погнусен " от нападението и че този " отблъскващ акт на ненавист няма място в Съединените щати ". 

Седемдесет и една годишен мъж от Илинойс е упрекнат в убийството на 6-годишно момче и в нанасянето на съществени пострадвания на 32-годишна жена, като съгласно полицията закононарушението е осъществено от ненавист поради ислямското им изповедание и в отговор на войната сред Израел и ислямистката формация „ Хамас “, заяви Асошиейтед прес.

Полицията е разкрила дамата и момчето в събота заран в жилище в градчето Плейнфийлд югозападно от Чикаго, се споделя в известие на службата на шерифа на окръг Уил. Смъртта на детето е била открита в болничното заведение, а дамата е с многочислени прободни рани, само че се чака да оживее. Аутопсията на детето е открила, че то също е било прободено десетки пъти, написа Българска телеграфна агенция.

„ Детективите откриха, че и двете жертви на това брутално нахлуване са били нарочени поради събитието, че са мюсюлмани и поради продължаващия близкоизточен спор с присъединяване на „ Хамас “ и израелците “, се споделя в известието на полицията.

Сигналът за нападението е бил подаден от самата жена, жертва на нападението, която се обадила на незабавния телефон, с цел да заяви, че е била нападната от хазяина си с нож и че се е скрила в баня, където продължава да отблъсква офанзивите му.

В неделя на причинителя са повдигнати обвинявания в ликвидиране първа степен, опит за ликвидиране и нахлуване със смъртоносно оръжие при утежняващи виновността условия.

Ислямската организация за цивилен права дефинира случая като „ най-лошия ни призрачен сън “ и като част от тревожно повишаване на позвънявания и електронни известия, съдържащи тирада на ненавист, след началото на войната сред Израел и „ Хамас “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР