Американският президент Джо Байдън обяви отпускането на нова военна помощ

...
Американският президент Джо Байдън обяви отпускането на нова военна помощ
Коментари Харесай

Байдън: Ще отпуснем 500 милиона долара за Украйна

Американският президент Джо Байдън разгласи отпущането на нова военна помощ за Украйна в размер на 500 милиона $ при своето изненадващо посещаване през днешния ден в Киев, съвсем година от деня на съветската инвазия, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Байдън сподели също, че тази седмица ще бъдат оповестени спомагателни наказания против представители на елита и фирмите в Русия, които се пробват да избегнат глобите, с цел да " поддържат съветската военна машина ".

Новият пакет военна помощ ще включва артилерийски муниции, бронебойни системи, както и противовъздушни радари за наблюдаване, с цел да се " подкрепи отбраната на украинското население от въздушен обстрел ", сподели американският президент.

" Цената, която Украйна заплаща е извънредно висока. Жертвите са прекомерно огромни ", сподели Байдън пред публицисти в Киев, където води диалози с украинския президент Володимир Зеленски. Байдън наподобява не загатна нищо за изтребители, за които Украйна упорства пред западните съдружници, с цел да ѝ оказват помощ да отблъсне съветските сили.

Съединени американски щати са несъмнено най-големият снабдител на военна помощ за Украйна, отбелязва Ройтерс.

Киев се приготвя за опцията за огромна нова съветска атака, която съгласно някои военни наблюдаващи към този момент е почнала в Източна Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР