Американският президент Джо Байдън обяви днес нова военна помощ за

...
Американският президент Джо Байдън обяви днес нова военна помощ за
Коментари Харесай

САЩ обяви най-големия досега пакет военна помощ за Украйна за близо 3 млрд. долара

Американският президент Джо Байдън разгласи през днешния ден нова военна помощ за Украйна на стойност близо 3 милиарда $, съобщи Франс прес. Агенцията отбелязва, че това е станало в деня, когато страната, която към този момент шест месеца се бори против съветската инвазия, отбелязва националния си празник - Деня на независимостта.
" Съединени американски щати са решени да поддържат украинския народ в миг, когато той продължава да се бори в отбрана на суверенитета си. В рамките на този ангажимент съм горделив да разглася нашия максимален до момента пакет военна помощ на стойност близо 2,98 милиарда $, включващ оръжие и военно съоръжение ", уточни Байдън в изказване.

Американският президент означи, че помощта ще разреши на Украйна да придобие системи за противовъздушна защита, артилерийски системи и муниции за тях, дронове, радари и друго съоръжение. Целта е да бъде " обезпечено, че (страната) ще може да продължи да се отбранява в дълготраен проект ", съобщи Асошиейтед прес.
" Зная, че мнозина украинци посрещат този Ден на независимостта със смесени усеща, защото хиляди (техни сънародници) бяха убити или ранени, милиони - прокудени от домовете си, а толкоз доста други станаха жертва на съветските жестокости и офанзиви ", сподели Байдън. " Шестте месеца непрестанни офанзиви единствено ускориха гордостта на украинците от себе си, тяхната страна и 31- годишната им самостоятелност ", добави той.
За разлика от предходни пакети, новата военна помощ значително е предопределена да помогне на Украйна да подсигурява своите средносрочни и дълготрайни отбранителни потребности, оповестиха чиновници, осведомени с въпроса. Предишните доставки, множеството от които бяха осъществени според президентските пълномощия за евакуиране от запасите, бяха фокусирани върху непосредствените потребности на Украйна за оръжие и муниции, и включваха материали, с които Пентагонът към този момент се е запасил, и които може да бъдат доставени за малко време, отбелязва АП.

Новият пакет военна помощ е възложен в границите на Инициативата за отбранителна помощ за Украйна. Служители споделиха, че той ще включва финансови средства за микродронове " Пума ", по-големи разследващи дронове " Скан ийгъл ", които може да бъдат изстрелвани от катапулт, както и английски дронове " Вампайър ", които може да бъдат пускани от кораби.
Освен за обезпечаването на дълготрайна помощ, която Украйна е допустимо да употребява за евентуални бъдещи нападателни дейности, новият пакет е ориентиран към това да увери украинското управление, че Съединени американски щати имат намерение да продължат поддръжката си, без значение от моментния процес на спора, споделиха американски чиновници.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР