Американският президент Джо Байдън обмисля възможността да се оттегли от

...
Американският президент Джо Байдън обмисля възможността да се оттегли от
Коментари Харесай

NYT: Байдън казал на ключов съюзник, че сериозно обмисля дали да продължи надпреварата

Американският президент Джо Байдън обмисля опцията да се отдръпна от президентската конкуренция, написа американският вестник The New York Times. 

Медията твърди, че президентът е споделил на негов основен съдружник, че в случай че не може да убеди електората, че е кадърен за поста, акцията му може да се окаже несполучлива.

Разговорът на президента е първата индикация, че той съществено обмисля дали може да се възвърне от унищожителното си показване против някогашния президент републиканец Доналд Тръмп, негов конкурент на изборите. 

Журналистът Кейти Роджърс написа, че Байдън е споделил на своя непосредствен съдружник, че знае, че може да не успее да избави кандидатурата си, в случай че не успее да убеди обществеността през идващите дни, че е подготвен с цел да се оправи с работата. 

Човекът, представен от американския ежедневник, акцентира, че Байдън към момента е надълбоко зает в борбата за преизбиране и осъзнава, че идващите му няколко изяви - в това число изявлението, планувано за петък с Джордж Стефанопулос от ABC News и предизборните срещи в Пенсилвания и Уисконсин - би трябвало да преминат сполучливо. Същият поискал анонимност, поради обстоятелството, че тематиката е доста сензитивна, показва цитираният източник.  

Демократичните водачи в Камарата на представителите и Сената не приканиха своите членове да се обединят към господин Байдън в сряда. Вместо това те слушаха безчет недоволства от цялата партия, в това число нейното центристко крило и нейните прогресисти.

Разговорът е първата индикация, станала обществена, че президентът съществено обмисля дали може да се възвърне след унищожителното показване на дебатната сцена в Атланта в четвъртък. Нарастват опасенията за жизнеспособността му като претендент и дали може да бъде президент още четири години.

Няколко от неговите съдружници подчертаха в сряда, че господин Байдън към момента желае да се бори, с цел да резервира контрола върху кандидатурата си, даже когато насрещните ветрове в неговата партия се ускориха.

Андрю Бейтс, представител на Белия дом, сподели, че отчетът е " безусловно погрешен " и че на Белия дом не е било обещано задоволително време да отговори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР