Американският президент Джо Байдън, който е на обиколка из Азия,

...
Американският президент Джо Байдън, който е на обиколка из Азия,
Коментари Харесай

Гореща новина: Байдън подписа документ, с който иска да разгроми руската армия

Американският президент Джо Байдън, който е на обиколка из Азия, подписа преди часове закона за отпущането на нови 40 милиарда $ американска помощ за Украйна, предадоха Ройтерс и АП.

Половината от сумата е предопределена за украинските въоръжени сили, които пазят страната си от нашествието на Русия. Пакетът включва 8 милиарда в поддръжка на украинската стопанска система, 5 милиарда за покриване на дефицита от храни по света поради срутва на украинското земеделие и над един милиард за потребностите на украинските бежанци. Законодателният акт, утвърден в двете камари на Конгреса с гласовете на двете партии, ускорява уговорката на Съединени американски щати да поддържа Украйна, когато изходът от войната ѝ с Русия е неразбираем. Според известието на Белия дом, по време на пребиваването си в Южна Корея, Байдън е подписал и закона за възстановяване на достъпа до бебешки храни в Съединени американски щати.

Центърът за стратегически връзки и осведомителна сигурност към украинското министерство на информацията разгласи по какъв начин ще бъдат изразходвани отпуснатите от Съединени американски щати 40 милиарда $, откакто президентът Джо Байдън подписа съответния закон, съобщи организация УНИАН. Според пост на Центъра в обществената мрежа " Телеграм " шест милиарда са планувани за оръжия, разследваща поддръжка, подготовка и друга помощ за сигурността на украинските въоръжени сили. Други 8,7 милиарда ще бъдат изразходвани за попълване на запасите за оръжия, които към този момент са предадени на Украйна; 3,9 милиарда - за финансиране на интервенциите на Европейското командване и в частност разследваща подкрепа; 11 милиарда - за оръжия, военна и защитна екипировка, които Съединени американски щати ще могат да доставят в ускорени темпове и без съвещания с Конгреса във Вашингтон.

За Държавния департамент са предопределени 13,8 милиарда $, огромна част от които ще влязат във Фонда за икономическа помощ а други 4,4 милиарда ще отидат за доставка на храни за Украйна и други страни, се споделя в известието, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР