Американският президент Джо Байдън каза вчера, че Илон Мъск е

...
Американският президент Джо Байдън каза вчера, че Илон Мъск е
Коментари Харесай

Джо Байдън обвини Илон Мъск, че си е купил Туитър, за да бълва лъжи по целия свят

Американският президент Джо Байдън сподели през вчерашния ден, че Илон Мъск е купил обществената медийна платформа Туитър, която да бълва неистини по целия свят, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Компанията Туитър освободи половината от чиновниците си през вчерашния ден, само че сподели, че съкращенията са по-малки в екипа, виновен за попречване на разпространяването на дезинформация. Това стана, откакто рекламодателите се отдръпнаха на фона на опасения за ръководството на наличието.

" Сега нещото, което най-вече ни тревожи е, че Илон Мъск си купува компания, която изпраща или просто казано бълва неистини по целия свят... Вече няма редактори в Америка. Няма. Как да чакаме децата да схванат какво е заложено на карта? ", сподели Байдън по време на събитие за набиране на дарения.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели по-рано пред публицисти, че Байдън е бил пределно явен за потребността от понижаване на езика на омразата и дезинформацията.

" Тези му възгледи се отнасят и за Туитър, отнасят се и за Facebook и за всяка друга обществена мрежа, където потребителите могат да популяризират дезинформация ", сподели говорителката.

Мъск даде обещание за възвърне свободата на словото и по едно и също време с това да не допусне Туитър да се трансформира в " пъклен пейзаж ". Големите рекламодатели обаче показваха опасения по отношение на придобиването на Туитър от мултимилиардера, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР