Американският президент Джо Байдън каза в петък, че е купил

...
Американският президент Джо Байдън каза в петък, че е купил
Коментари Харесай

Туитър бълва лъжи по целия свят, заяви Байдън

Американският президент Джо Байдън сподели в петък, че е купил обществената медийна платформа Туитър, която да бълва неистини по целия свят, съобщи Ройтерс.

Компанията Туитър освободи половината от чиновниците си в петък, само че сподели, че съкращенията са по-малки в екипа, виновен за попречване на разпространяването на дезинформация. Това стана, откакто рекламодателите се отдръпнаха на фона на опасения за ръководството на наличието.

" Сега нещото, което най-вече ни тревожи е, че Илон Мъск си купува компания, която изпраща или просто казано бълва неистини по целия свят... Вече няма редактори в Америка. Няма. Как да чакаме децата да схванат какво е заложено на карта? ", сподели Байдън по време на събитие за набиране на дарения.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели по-рано пред публицисти, че Байдън е бил пределно явен за потребността от понижаване на езика на омразата и дезинформацията.

" Тези му възгледи се отнасят и за Туитър, отнасят се и за Facebook и за всяка друга обществена мрежа, където потребителите могат да популяризират дезинформация ", сподели говорителката.

Мъск даде обещание за възвърне свободата на словото и по едно и също време с това да не допусне Туитър да се трансформира в " пъклен пейзаж ". Големите рекламодатели обаче показваха опасения по отношение на придобиването на Туитър от мултимилиардера.

Този ход приключва една седмица на безпорядък и неустановеност по отношение на бъдещето на обществената медия след придобиването й отИлон Мъск- най-богатият човек в света.

В петъктой написа в Туитър, че услугата изпитва " голям спад в приходите " от отдръпването на рекламодателите.

Мъск упрекна за загубите обединението от групи за цивилен права в платформата, която настояваше водещите рекламодатели на Twitter да подхващат дейности, в случай че той не отбрани модерирането на наличието - опасения, засилени преди евентуалните решаващи избори за Конгрес идващия вторник.

След уволненията групите деятели обявиха, че ускоряват натиска си и ще изискват от марките да изтеглят рекламите си в Twitter в международен мащаб.

" За страдание няма избор, когато компанията губи над 4 млн. $ дневно ", написа Мъск в Туитър за съкращенията, като добави, че на всички наранени са препоръчани тримесечни компенсации.

Компанията резервира безмълвие по отношение на мащаба на съкращенията до късно денем, когато ръководителят на отдела за сигурност и интегритет Джоел Рот удостовери в Туитър вътрешните проекти, достигнали и до някои авторитетни медии като организация Ройтерс по-рано през седмицата, съгласно които съкращенията ще обиден към 3700 души, или 50% от личния състав.

Сред съкратените са 784 чиновници от централата на компанията в Сан Франциско и 199 в Сан Хосе и Лос Анджелис, съгласно подадените документи до калифорнийския орган по заетостта.

Рот съобщи, че съкращенията са засегнали към 15% от екипа му, който дава отговор за попречване на разпространяването на дезинформация и друго нездравословно наличие, и че " главните благоприятни условия за модериране " на компанията остават непокътнати.

Миналата седмица Мъск поддържа изпълнителният шеф по сигурността, базирайки се на неговия " висок интегритет ", макар че преди години Рот беше намален поради сериозни туитове към някогашния президент Доналд Тръмп.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР