Американският президент Джо Байдън каза, че САЩ ще отговорят на

...
Американският президент Джо Байдън каза, че САЩ ще отговорят на
Коментари Харесай

Байдън се закани: Ще отговорим на атаката, при която загинаха американски военни в Йордания

Американският президент Джо Байдън сподели, че Съединени американски щати " ще отговорят " на офанзивата с дронове, при която бяха убити трима и ранени още десетки американски военнослужещи в Йордания покрай границата със Сирия, съобщи Асошиейтед прес.

Байдън упрекна подкрепяни от Иран групировки за първите човешки жертви на американските въоръжени сили след месеци на сходни офанзиви против американски военни в Близкия изток на фона на войната сред Израел и " Хамас " в Газа.

Американският президент, който беше на посещаване в щата Южна Каролина, помоли за минута безмълвие в памет на починалите по време на демонстрация в локална баптистка черква.

" Имахме тежък ден предходната нощ в Близкия изток. Изгубихме три смели души при офанзива против една от нашите бази ", сподели той. След минутата безмълвие Байдън добави: " И ще отговорим ".

На фона на възходящ риск от районна ескалация американски чиновници се пробват да открият съответната формация, виновна за нападението, само че към този момент се знае единствено, че става дума за някоя от подкрепяните от Иран групировки, показва АП.

" Без подозрение ще потърсим сметка на всички виновни в миг и по метод, който ние изберем ", каза Байдън.

" Ще предприемем всички нужни дейности, с цел да защитим Съединени американски щати, нашите войски и нашите ползи ", oтбеляза на собствен ред американският министър на защитата Лойд Остин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР