Американският президент Джо Байдън и руският му колега Владимир Путин

...
Американският президент Джо Байдън и руският му колега Владимир Путин
Коментари Харесай

Байдън и Путин са готови за среща

Американският президент Джо Байдън и съветският му сътрудник Владимир Путин са приели „ по принцип “ да се срещнат по отношение на рецесията по границата на Украйна с Русия, оповестява Елисейският замък. Срещата е била препоръчана от френския президент Емануел Макрон.

Говорителят на Белия дом Джен Саки удостовери готовността на Байдън, като добави:

" Ние постоянно сме подготвени за дипломация. Ние също сме подготвени да наложим бързи и съществени наказания, в случай че Русия избере война. "

За телевизия Си Би Ес държавният секретар Блинкън сподели, че Байдън е дал ясно да се разбере, че е подготвен да се срещне с Путин във всевъзможен формат в името на попречване на война. Също за Си Би Ес Блинкън съобщи, че Съединените щати не биха признали Крим за част от Русия, с цел да избегнат война.

По-рано президентът на Съединени американски щати събра на съвещание Съвета за национална сигурност. Сред участниците беше и министърът на финансите Джанет Йелън. Присъствието й се изяснява с оценка на предстоящите вреди върху американската стопанска система поради възможни наказания против Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР