Американският президент Джо Байдън и претендентът за поста му Доналд

...
Американският президент Джо Байдън и претендентът за поста му Доналд
Коментари Харесай

Политически дуел в САЩ: Байдън и Тръмп на границата с Мексико

Американският президент Джо Байдън и кандидатът за поста му Доналд Тръмп отиват през днешния ден на границата с Мексико. Залогът в този самобитен политически двубой е миграцията - въпрос, който може да реши президентските избори през ноември. Миналата година през тази граница са влезнали 2,5 милиона мигранти без документи.

Целта на президента е да убеди гласоподавателите си в сериозния си метод към казуса.

Милиардерът-републиканец пък желае още веднъж да сложи на дневен ред въпроса, който е във фокуса на неговата политическа кариера.



Доналд Тръмп отива в Ийгъл Пас, Тексас. Губернаторът-републиканец на щата Грег Абът подвигна локалната национална армия против мигрантите без документи и построи огради от бодлива тел край граничната вадичка. Бившият президент евентуално ще изтъкне този нападателен метод, като част от аргументите за понижаване на миграционния напън върху Тексас за сметка на Аризона и Калифорния, където ръководят губернатори-демократи.

" Мисля, че нашите гранични градове, освен този, се нуждаят от такова внимание. Не знам къде е Байдън, за какво му лиши толкоз време да пристигна насам. А в този момент Тръмп идва тук, съгласно мен това е належащо ", сподели Даниел Ернандес - гражданин на Ийгъл Пас.

Пред " Галъп " 28 % от американците дефинират, като своя съществена грижа - имиграцията, която изпреварва други проблеми, в това число стопанската система и инфлацията. Одобрението за работата на Байдън по миграцията е 35 на 100 - най-нисък рейтинг по даден проблем, регистрира сондаж на " Харис ".



" Радвам се, че Тръмп идва, с цел да види какво в действителност, в действителност се случва ", съобщи Даяна Родригес - жителка на Ийгъл Пас.

Лидерите в огромни градове, ръководени от демократите, стават все по-критични към миграционните политики на Белия дом. Причината е, че стотици хиляди новодошли се вляха в Чикаго, Лос Анджелис и Ню Йорк сами или с превоз, проведен от републикански губернатори в щати като Тексас.

Президентът е в Браунсвил, Тексас - знак, че демократите противодействат в област, където са оставили усещане за уязвимост. По време на мандата на Джо Байдън на границата са били арестувани 6 милиона и 300 хиляди противозаконни мигранти - повече, в сравнение с при неговите прародители. Според специалисти обаче аргументите за засиления напън са сложни, като някои датират отпреди настоящето ръководство.

Тръмп дава обещание, че в случай че бъде избран отново ще ускори битката с незаконната миграция, в това число с ограничения на американска територия и основаване на центрове за задържане по границата.

Белият дом загатна, че до няколко дни президентът може да разгласи по-строги ограничения по границата и стягане политиките за даване на леговище. Подобни ходове биха дали отговор ненапълно на рецензиите, че не е направено задоволително за справяне с казуса, който самият държавен глава дефинира като " рецесия ". Има обаче и риск сходни ограничения да отчуждят про-мигрантските кръгове в политическата база на Байдън, която към този момент претърпя вреди поради поддръжката за Израел във войната в Газа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР