Американският президент Джо Байдън и бившият държавен глава Доналд Тръмп

...
Американският президент Джо Байдън и бившият държавен глава Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Байдън срещу Тръмп: Къде да гледаме, какви са правилата и какво да очакваме!

Американският президент Джо Байдън и някогашният държавен глава Доналд Тръмп довечера ще се изправят лице в лице за първия от два телевизионни дебата, които може да се окажат сериозно значими в оспорваната конкуренция за спечелването на нов мандат Белия дом през ноември.

Кога и къде са дебатите?

Първият спор ще стартира в 21 ч. довечера Източно време (ЕТ) (03:00 ч. българско време в петък) по Си Ен Ен и ще бъде излъчен от студиото в Атланта онлайн без аудитория.

Повече от 4 месеца преди изборите на 5 ноември дебатът по Си Ен Ен ще бъде най-ранният президентски спор в актуалната американска история.

Информационният ефирен канал Ей Би Си заяви, че ще бъде хазаин на втория спор на 10 септември, също от студио без аудитория.

Кой ще взе участие в дебата?

Си Ен Ен уточни, че единствено Байдън и Тръмп дават отговор на изискванията за присъединяване в дебата : имат задоволително щатски гласове, с цел да могат евентуално да завоюват президентския пост и получават минимум 15% в четири обособени национални изследвания на регистрирани или евентуални гласоподаватели.

Независимият претендент за президент Робърт Ф. Кенеди-младши не дава отговор на изискванията.

Ей Би Си също така ще изисква от участниците в дебата да участват в задоволително щатски бюлетини, с цел да доближат 270 електорални гласа, както и да получават най-малко 15% в четири обособени национални изследвания.

Какви са разпоредбите?

В 90-минутния спор тази вечер претендентите ще се явят на идентични сцени, ще им бъдат дадени писалка, хартия и бутилка вода, само че няма да могат да употребяват подсказки и бележки, заяви Си Ен Ен.

„ Микрофоните ще бъдат заглушени по време на дебата, с изключение на за претендента, чийто ред е да приказва “, а модераторите „ ще употребяват всички принадлежности, които имат разполагаем, с цел да обезпечат съблюдаване на регламентираното време и осъществяване на цивилизована полемика “, означи Си Ен Ен.

Съгласно предварителния чоп, Байдън ще застане на подиума от дясната страна на екраните на феновете, а Тръмп ще вземе финален думата.

Какво се чака?

Американските президентски диспути нормално притеглят милиони фенове и исторически са определяли курса на някои съревнования. Този път анализаторите считат, че има риск и за двамата претенденти, които са в оспорвана конкуренция и имат ниско утвърждение измежду гласоподавателите.

Осемдесет и една годишният Байдън и 78-годишният някогашен президент Тръмп са най-възрастните претенденти в историята на Съединени американски щати , които са се борили за президентския пост и феновете сигурно ще слагат под въпрос когнитивните им качества и прочувствена резистентност.

Привържениците на Тръмп считат, че Байдън е податлив към лапсуси , които биха могли да засилят опасенията на гласоподавателите за възрастта на президента.

Привържениците на Байдън са на мнение, че дебатът може да засегне Тръмп като изложи на показ неговата несдържаност и от време на време изменящите му се позиции по разнообразни въпроси, като този за абортите.

Предизборният щаб на Байдън се надява да се приказва за абортите, а този на Тръмп - за имиграцията , само че въпросите ще бъдат избрани от модераторите от Си Ен Ен.

Темите на дебата могат да включват:

по какъв начин претендентите ще се оправят с провокациите на непрекъснато възходящите цени на стоките, мигрантите по американско-мексиканската граница и продължаващите войни Израел-„ Хамас “ и Русия-Украйна.

Ролята на Тръмп в офанзивата против Капитоля на 6 януари 2021 година, напъните му да анулира изборните резултати през 2020 година, и 34-те обвинявания против него поради заплащане на рушвет против безмълвие също могат да бъдат тематики за разискване по време на дебата, както и правните несгоди пред сина на Байдън, Хънтър, който беше упрекнат в неистина за използването на опиати, с цел да си купи нелегално оръжие.

Какво се случи последния път?

Тогавашният президент Доналд Тръмп и Байдън организираха два дебата по време на предизборната акция през 2020 година Първият протече безредно още от първата замяна на реплики.

Според организацията за премерване на ефирен дял „ Нилсън медиа рисърч “, над 73 млн. души са гледали първия спор Байдън-Тръмп през 2020 година

Преди втория им спор, модераторите оповестиха, че ще заглушат микрофона на всеки от претендентите, с цел да разрешат на другия да приказва без спиране в първите две минути от всеки сегмент на дебата. Но те се държаха по-цивилизовано и бутонът за заглушаване не се трансформира в главен фактор на дебата.

Третият спор беше анулиран , откакто Тръмп даде позитивен тест за КОВИД-19 и прекара три дни в болница. Той отхвърли да взе участие във виртуално събитие.

Водещото видео: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР