Американският президент Джо Байдън е уверил руския се колега Владимир

...
Американският президент Джо Байдън е уверил руския се колега Владимир
Коментари Харесай

След разговора между Байдън и Путин: Ще има ли деескалация на напрежението около Украйна?

Американският президент Джо Байдън е уверил съветския се сътрудник Владимир Путин, че Съединени американски щати не имат намерение да разполагат офанзивни оръжия в Украйна. Това е станало по време на телефонния диалог сред двамата водачи в четвъртък вечерта, съобщи пред кореспонденти помощникът на съветския президент Юрий Ушаков, представен от БГНЕС.

" Разговорът беше доста настоятелен и изчерпателен, а президентите се договориха да продължат разговора незабавно след Нова година ", добави Ушаков след диалога сред двамата водачи.
Учени приканиха Джо Байдън да редуцира нуклеарния боеприпас на Съединени американски щати
Близо 700 учени и инженери, измежду които 21 нобелови лауреати, желаеха от президента на Съединени американски щати Джо Байдън да редуцира нуклеарния боеприпас на Съединени американски щати...
Прочети повече
Източник от Белия дом е разкрил, че Байдън е декларирал изрично, че Съединени американски щати и техните съдружници ще дадат " съдбоносен отговор ", в случай че Русия въпреки всичко нахлуе в Украйна, съобщи CNN. Според информацията президентът на Съединени американски щати е призовал Руската федерация да деескалира обстановката към Украйна. Байдън е изразил поддръжка за дипломатическите контакти с Русия посредством разговор за стратегическа непоклатимост в границите на НАТО и ОССЕ.

Диалогът сред Байдън и Путин е траял към 50 минути. Според Дмитрий той е бил иницииран от съветската страна. Двамата държавни глави са възнамерявали да обсъдят въпросите, които бяха повдигнати по време на последната видеоконференция, както и да обиден тематиката за гаранциите за сигурност сред Русия и Съединени американски щати. Целта на диалога е била " да се реализира компромис, като се вземат поради кардиналните позиции на всяка от двете страни ", обясниха от Кремъл.

Това беше вторият сходен разговор в границите на малко повече от три седмици. Двамата президенти разговаряха посредством видеовръзка в продължение на към два часа на 7 декември. Тогава Байдън изрази угриженост по отношение на напрежението сред Русия и Украйна. От своя страна Путин обърна внимание на неспазването от страна на Киев на споразуменията от Минск и очерта червени линии - разширението на НАТО на изток и разполагането на нападателни оръжия на украинска територия и в прилежащите на Русия страни.

Десет дни по-късно Москва разгласява проектодоговори със Съединени американски щати и съглашение с страните - членки на НАТО, които включваха, наред с другото, разпореждания за взаимни гаранции за сигурност в Европа, неразполагане на ракети със междинен и по-малък обхват в обсега на другата страна и отвод от по-нататъшно разширение на Северноатлантическия алианс, в това число към някогашните руски републики.
Путин уверил Байдън, че държи на персонална среща с него
Руският водач Владимир Путин, започвайки договаряния с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, показва, че доста би желал да го види персонално. Кадрит...
Прочети повече
На 10 януари ще се проведат договаряния със Съединени американски щати по отношение на гаранциите за сигурност, на 12 януари - съвещания на Русия с НАТО, а за 13 януари е планувана среща сред Москва и ОССЕ.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР