Американският президент Джо Байдън е разговарял днес по телефона с

...
Американският президент Джо Байдън е разговарял днес по телефона с
Коментари Харесай

Вашингтон дава финансова помощ на Израел

Американският президент Джо Байдън е разговарял през днешния ден по телефона с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, съобщи телевизия Си Ен Ен.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън по-рано заяви, че Вашингтон ще разгласи нова помощ за Израел, откакто бойци на " Хамас " нахлуха в израелски градове и страната претърпя през вчерашния ден най-кървавия си ден от десетилетия насам.

Украинският президент Володимир Зеленски е уверил в телефонен диалог израелския министър председател Нетаняху в солидарността на Украйна с Израел в спора с палестинската формация " Хамас ", съобщи ДПА, като се базира на негов пост в обществената платформа " Екс ". Зеленски е изразил също и съболезнованията си за многочислените жертви вследствие на нападението.

Израелският министър-председател е разговарял през днешния ден по телефона и с водачите на Германия, Италия и Англия, които са изразили своята поддръжка за правото на Израел да се отбрани " дотолкоз, доколкото е належащо ", се споделя в изказване на канцеларията на Нетаняху, представено от Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР