Американският президент Джо Байдън е приел поканата на британския крал

...
Американският президент Джо Байдън е приел поканата на британския крал
Коментари Харесай

`Джо Байдън е приел покана на Чарлз III за визита в Обединеното кралство

Американският президент Джо Байдън е приел поканата на английския крал Чарлз III за държавно посещаване в Обединеното кралство, потвърдиха както от Белия дом, по този начин и от Бъкингамския замък.

Чарлз III е поканил Джо Байдън по време на телефонен диалог. От Белия дом обявиха, че американският президент е провел другарски диалог с английския монарх, в който са разискали и починалата Елизабет II. Байдън също така е удостоверил, че той няма да участва на коронацията на краля, само че брачната половинка му Джил Байдън ще съставлява Съединени американски щати на събитието.

Коронацията на Чарлз III ще се състои в Уестминстърското абатство в Лондон на 6 май. Освен кралското семейство, измежду присъстващите на коронацията ще бъдат министър председателят, представители на двете камари на Народното събрание, държавни глави и други кралски особи от целия свят.

От Белия дом потвърдиха още, че четиридневната обиколка на президента Байдън в Северна Ирландия и Република Ирландия ще стартира в Белфаст на 11 април. Тя е в границите на отбелязването на 25-ата годишнина от Споразумението от Разпети петък, поставило завършек на насилието в провинцията.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР