Американският президент Джо Байдън беше имунизиран днес с трета доза

...
Американският президент Джо Байдън беше имунизиран днес с трета доза
Коментари Харесай

Поставиха на Байдън трета доза ваксина срещу Covid-19

Американският президент Джо Байдън беше ваксиниран през днешния ден с трета доза ваксина против коронавирус в директен ефирен ефир, с цел да насърчи сънародниците си да създадат същото, съобщи Франс прес.

Миналата седмица Съединени американски щати позволиха слагането на подсилваща доза от имунизацията на " Пфайзер " на хора от 65 години нагоре, както и на хора в риск, в това число такива, които заради специалността си са изключително изложени на контакт с вируса.

" Знам, че не ми проличава, само че съм на повече от 65 години ", пошегува се 78-годишният Байдън в малко изказване преди процедурата.



Президентът беше ваксиниран с първа доза на 21 декември 2020 година, още преди да встъпи в служба, а идната му бе сложена на 11 януари тази година, като и в двата случая имунизацията беше излъчена директно по малкия екран.

Досега с минимум една доза са имунизирани към 77 % от пълнолетните американци.

" Бустерните дози са значими, само че най-важното, което можем да създадем, е да имунизираме повече хора ", съобщи Байдън.

Президент разгласи, че в сряда ще бъде в Чикаго, " с цел да каже за какво е толкоз значимо повече компании да наложат наложителна имунизация ". Този тип задължаване, каквото не е въведено на федерално ниво в Съединени американски щати, се преглежда като доста значим инструмент за увеличение на броя на ваксинираните.

Президентът посочи, че на първата дама Джил Байдън, също ще бъде сложена подсилваща доза.

Около 60 милиона американци към този момент имат право да си слагат трета доза от имунизацията на " Пфайзер ", шест месеца откакто са получили втора доза, съобщи в петък Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР