Американският президент Джо Андрес Обрадор в понеделник следобед. Това бе

...
Американският президент Джо Андрес Обрадор в понеделник следобед. Това бе
Коментари Харесай

Байдън приветства сътрудничеството с Мексико

Американският президент Джо Андрес Обрадор в понеделник следобяд. Това бе втората му такава двустранна среща от встъпването му в служба.

Байдън акцентира смисъла на двустранните връзки сред Съединени американски щати и Мексико при встъпителните си думи. " Съединените щати и Мексико са по-силни, когато застанем дружно ", сподели Байдън. " Има дълга и комплицирана история сред нашите народи, които не всеки път са били съвършени съседи между тях, само че още веднъж и още веднъж виждаме силата, когато си сътрудничим. Ние сме по-сигурни, когато работим дружно, без значение дали става въпрос за справяне с провокациите на споделената ни граница или за преодоляване на тази пандемия. "

Байдън също по този начин означи, че е направил четири визити в Мексико като вицепрезидент от 16-те пътувания, които е направил в Латинска Америка по време на администрацията на президента Барак Обама.
 Мексико желае от Съединени американски щати шерване на Коронавирус ваксини
Мексико желае от Съединени американски щати шерване на Коронавирус ваксини

За следващ път се насочва такава молба

" Бих желал да ви благодаря, че започнахте диалога, като заявихте, че Мексико е толкоз значимо за вас ", сподели Обрадор. " Важно е да основаваме положителните си връзки на непрекъснат разговор, периодически разговор. Знам, че връзките ни в бъдеще ще бъдат още по-добри. "

Очакваше се двамата водачи да приказват за доставките на ваксина за ковид в Съединени американски щати, които Обрадор по-рано прикани да бъдат споделени със страната му.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели пред кореспонденти на следобедния брифинг в понеделник, че Съединени американски щати няма да споделят ваксини със прилежащите страни, до момента в който не разполагат с нужното количество ваксина за имунизиране на цялото население на Съединени американски щати, което се чака до края на юли. " Ще поговорим за това ", сподели Байдън пред публицисти, запитан от публицисти дали Съединени американски щати ще изпратят имунизациите COVID-19 в Мексико.
 Блинкън акцентира съдействието с Канада и Мексико
Блинкън акцентира съдействието с Канада и Мексико

Но остават нерешени въпроси като енергийни планове и миграция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР