Американският предприемач Стивън Оснит започва да експериментира с пластмасова многократно

...
Американският предприемач Стивън Оснит започва да експериментира с пластмасова многократно
Коментари Харесай

За какво можем да ползваме найлоновите пликчета с цип

Американският бизнесмен Стивън Оснит стартира да опитва с пластмасова неведнъж затваряща се найлонова торбичка през 1951 година Тази концепция не му хрумва просто " ей по този начин " – той купува авторските права върху нея от един датчанин - Борге Мадсен. За разлика от изобретателя Оснит бързо осъзнава какъв брой приложения може да има това механически просто решение. Разработването на ципа, интегриран в найлоновите пликчета, лишава 10 години.

Днес доста производители оферират сертифицирани торбички, предопределени за контакт с храна, което е потребно за всички готвачи. Опаковани в такава торбичка и съхранявани в хладилника, лимоните ще останат свежи до четири пъти по-дълго от тези, които стоят на кухненския плот. Измитите и нарязани на части моркови, целина, магданоз и цели стъбла билки ще бъдат отлично съхранени в плик с цип с малко вода. Неизползваното авокадо също може да се остави за по-късно – просто ги увийте в хартиена забрадка, по-късно поръсете с лимонен сок и сложете (разбира се в затваряща се найлонова торбичка) в хладилника. По същия метод можете да съхранявате измити и изсушени листа от маруля. Добре измитите репички, цветчетата карфиол и броколите също ще останат свежи по-дълго, в случай че са в такава опаковка.
 Няколко хитри метода да си улесним живота в кухнята Няколко хитри метода да си улесним живота в кухнята
Улеснете живота си с нашите умни кухненски препоръки, които ще ви оказват помощ да спестите време, от хрумвания за предпазване до препоръки за бързо поч...

Омлет без лой

Ще останем в кухнята за известно време - вземете една торбичка, счупете и изсипете в нея три яйца, прибавете ситно нарязани зеленчуци, салами и подправки (те могат авансово да бъдат опаковани в торбички), деликатно разбъркайте, затворете ципа и го поставете във вряща вода за няколко минути. По този метод може да приготвите няколко омлета едновременно без никаква лой.

Колекции

Можете да събирате всичко. Марки, монети, банкноти, пощенски картички, етикети, необикновени копчета – всички те могат да бъдат сполучливо сортирани благодарение на найлонови торби с цип. Плътната, устойчива на миризма торбичка ще защищити добре наличието.

Наскоро измежду колекционерите се появява нова наклонност - колекционери на аромати. Те наблюдават старателно парфюмерийните трендове, събират образци и постоянно го вършат тъкмо в торбички с ципове.
 5 кулинарни трика, които ще ИЗУМЯТ всяка една стопанка! 5 кулинарни трика, които ще ИЗУМЯТ всяка една стопанка!
Не постоянно прецизното съблюдаване на рецептите може да ни подсигурява положителни резултати. По-важно е да научите тънкостите и тези дребни хитрини...

Поливане на цветята

Вече не е належащо да молите съседите да поливат цветята ви, до момента в който ви няма. Торбичка с цип, игла, конец и пръчка за шиш са задоволителни, с цел да извършите елементарен диспенсър за вода, който ще овлажнява отмерено растенията в саксиите.

Студен компрес

Изгаряния, порязвания, леки пострадвания, мигрена - в тези случаи студеният компрес ще донесе облекчение. В този случай от огромна помощ ще бъде торбичка с цип, цялостна с кубчета лед. В по-дебели торбички може авансово да натрошите леда.

Както можете да видите, найлоновата торбичка с цип е нещо, което постоянно би трябвало да имаме подръка. И колкото повече я използваме, толкоз по-голям е шансът сами да измислим различен удобен метод да я използваме. Желаем ви сполучливи опити!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР