Американският предприемач Илон Мъск, собственик на SpaceX и Tesla заяви,

...
Американският предприемач Илон Мъск, собственик на SpaceX и Tesla заяви,
Коментари Харесай

Илон Мъск купува Манчестър Юнайтед

Американският бизнесмен Илон Мъск, притежател на SpaceX и Tesla съобщи, че има намерение да купи британския футболен клуб " Манчестър Юнайтед ".

" Освен това закупувам " Манчестър Юнайтед ", не ми благодарете ”, написа милиардерът в Туитър.

" Манчестър Юнайтед " е учреден през 1878 година, а настоящето си име получава през 1902 година Това е един от най-популярните и сполучливи футболни клубове в света. В своята история тимът е печелил 20 пъти британската Висша лига и три пъти Купата на европейските първенци (по-късно Шампионска лига).

В момента притежатели на клуба са семейство Глейзър от Съединени американски щати. Американският предприемач Малкълм Глейзър (1928-2014 г.) купува акции на " Манчестър Юнайтед " от 2003 година насам, като от 1990 година те са в свободно обращение. До октомври 2004 година той има повече от 30% от акциите на клуба, а през май идната година съумява да придобие контролния пакет акции. След това Глейзър усилва дяловото си присъединяване до 75%, което му разрешава да промени статута на клуба от акционерно сдружение в частно сдружение и да извади акциите от послание.

Впоследствие Глейзър придобива цялостен надзор над клуба, коeто му коства към 1,47 милиарда $. През 2006 година той включва децата си в ръководството на " Манчестър Юнайтед " - понастоящем синовете му Джоел и Абрахам са съпредседатели на борда на шефовете на клуба. Поемането на контрола над " Манчестър Юнайтед " от страна на семейство Глейзър провокира остри рецензии от страна на почитателите, които към момента упорстват тимът да бъде продаден на различен притежател.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР