Американският пратеник за климата Джон Кери ще посети Шанхай, за

...
Американският пратеник за климата Джон Кери ще посети Шанхай, за
Коментари Харесай

САЩ търсят път към Китай за овладяване на климатичните промени

Американският делегат за климата Джон Кери ще посети Шанхай, с цел да договаря с Китай преди срещата на върха за климата, на която президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще е хазаин идната седмица, съобщи БГНЕС.
След огромен дипломатически спор в Организация на обединените нации и двете страни се надяват да си сътрудничат по проектите за фрапантно понижаване на въглеродните излъчвания.
 Лидери на 35 страни беседват за климата, Китай отхвърли да се включи Лидери на 35 страни беседват за климата, Китай отхвърли да се включи
Важна среща по въпросите на изменението на климата провеждат през днешния ден в Обединеното кралство, осведоми БГНЕС. Министри от към 35 държа...
Съединени американски щати желаят Китай да спре да строи електроцентрали, работещи с въглища, и да спре финансирането на въгледобивни предприятия в чужбина.
Китай упорства Съединени американски щати да отделят повече пари за разрастващите се страни, тъй че те да имат достъп до чисти технологии и да се приспособяват към изменението на климата. Пекин желае и Вашингтон да се ангажира със основни съкращения на въглеродните си излъчвания.
В изявление за CNN Кери сподели, че съдействието с Китай е " безусловно сериозно " в битката с климатичната рецесия. " Да, имаме огромни различия с Китай по някои основни въпроси. Но климатът би трябвало да е преди всичко ", съобщи той.
Кери се надява да реализира авансово съглашение в Шанхай, с цел да обезпечи прогрес в договарянията преди виртуалната среща на върха, проведена от президента Байдън на 22 и 23 април.
 Бил Гейтс остави на по-заден проект пандемията от ковид, гледа към климата Бил Гейтс остави на по-заден проект пандемията от ковид, гледа към климата
Решаването на проблемите, свързани с изменението на климата би било " най-удивителното нещо, което човечеството в миналото е предписание ". Това...
Учени предизвестяват, че без съглашение сред огромните държави-замърсители в света шансът за попречване на рисковите климатични промени е дребен. Според някои специалисти, това към този момент е невероятно - тази позиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР