Американският постоянен представител в ООН Линда Томас-Грийнфилд заяви, че не

...
Американският постоянен представител в ООН Линда Томас-Грийнфилд заяви, че не
Коментари Харесай

САЩ не смятат, че резолюция на ООН за Палестина ще доведе до създаването на две държави

Американският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд съобщи, че не счита, че импортираната от Палестинската самостоятелна власт (ПАВ) проекторезолюция в Обединените народи, съдържаща рекомендация за пълноправно участие на палестинците в Организация на обединените нации, ще помогне за споразумяване на израелско-палестинския спор на правилото две страни за двата народа, съобщи Ройтерс.

Томас-Грийнфилд сподели това на конференция в Сеул в отговор на въпрос дали Съединени американски щати са подготвени да одобряват настояването на ПАВ за пълноценно консолидиране в структурите на международната организация.

 

Палестинският представител в Организация на обединените нации приказва пред Съвета за сигурност, 25 март 2024 година Снимка: АП

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще гласоподава на следващия ден по настояването на палестинците да се причислят към международната организация като пълновръстен член, съобщи Франс прес, като се базира на няколко дипломатически източника.

В началото на този месец палестинците възобновиха дипломатическата си атака с искане да получат статут на пълновръстен член на Организация на обединените нации, като се базират на израелската атака в Газа.

Искането им има дребни шансове за триумф заради опълчването на Съединени американски щати, които са една от петте страни, непрекъснати членки на Съвета за сигурност и имат право на несъгласие, отбелязва Агенция Франс Прес.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР