Американският посланик в Сърбия Кристофър Хил каза на Международната конференция

...
Американският посланик в Сърбия Кристофър Хил каза на Международната конференция
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Сърбия: Ще има Европрайд


Американският дипломат в Сърбия Кристофър Хил сподели на Международната конференция за правата на индивида в границите на Европейската седмица на гордостта, че е сигурен, че Европрайдът в Белград в събота ще успее, тъй като доста хора са работили за организирането му, оповестява вестник " Данас ", представен от Българска телеграфна агенция.

Защитавайки правата на ЛГБТИ общността, би трябвало да сложим любовта в центъра на този въпрос, сподели Хил.

Той добави, че би желал да каже, че неговата страна е решила всички проблеми по този въпрос, само че това не е по този начин и следва доста работа, само че вижда огромен прогрес.

Посланикът похвали речта на сръбския министър председател Ана Бърнабич при откриването на Международната конференция за правата на индивида, по време на която деятели се провикваха, че желаят в събота да се организира Европрайд шествието, както и отговори.

Френският дипломат Пиер Кошар сподели, че би било стъпка напред, в случай че хората могат да отидат на парада в събота, и че когато става дума за правата на индивида нещата не могат да се одобряват " за даденост ".

" Ние групово сме изправени пред консерватизъм. Трябва да сме ясни, битката против дискриминирането би трябвало да се ускори ", сподели Кошар и добави, че се радва да види всички на улицата в събота.

Посланикът на Швеция Аника Бен Давид сподели, че това е първият Европрайд отвън Европейски Съюз и организирането му не е било елементарно, само че се надява Белград да даде опция всичко да върви по проект.

" Няма Европрайд без шествие ", сподели посланикът.

Посланикът на Норвегия Йорн Ойген Йелста сподели, че " очите на Европа са ориентирани към Сърбия " тази седмица и че това е опция да се продължи напред в подобряването на човешките права.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР