Американският пазар отчете най-силната си седмица за тази година, след

...
Американският пазар отчете най-силната си седмица за тази година, след
Коментари Харесай

Уолстрийт с най-силния ръст за годината

Американският пазар регистрира най-силната си седмица за тази година, откакто главните показатели се повишиха с към 5%. Централните банкери се демонстрираха като спасите на фондовия пазар с мнения още при започване на седмицата за нуждата от парични тласъци и понижение на лихвите. Това докара до внезапен поврат в придвижването на цените и до покупки на акции. Оборотът с щатски бумаги не се оказа доста висок, както може да се чака по време на съществени терзания за комерсиалната война на Тръмп.

Икономическите вести също поддържаха упованията за финансови тласъци от Федералния запас, а президентът на ЕЦБ Марио Драги също прозвуча в интерес на подкрепяща пазарите политика след съвещанието за лихвите в еврозоната. Покачването на акциите в Европа се оказа два пъти по-слабо, в сравнение с в Съединени американски щати.

Това евентуално се дължи на доста повече къси позиции, които мечи настроените вложители на Уолстрийт взеха решение да затварят след обръщането на пазара. Като се изключи лихвената политика, останалите аргументи за спад на фондовия пазар остават в действие. Нормата на облага на щатските компании се утежнява и икономическият напредък се забавя доста, което се видя и в оповестените данни през предходната седмица.

Търговската война с Китай носи рисковете от изостряне на проблемите и прехвърлянето им в щатската стопанска система. Пазарът на облигации регистрира 3-4 намаления на лихвите за една година напред, което евентуално е доста повече от проектите на централните банкери. В същото време една толкоз нападателна политика към понижение на лихвите ще значи, че Федералният запас вижда повече проблеми в стопанската система, в сравнение с е оценено от акциите и в допълнение ще стресира вложителите.

Бързото възобновяване на акциите през седмицата надали ще принуди банкерите да смъкват толкоз мощно лихвите, откакто безработицата е на доста ниско равнище, а показателите на рекордни стойности. Това може да докара до разочарования за вложителите и за нов спад на тържищата, до момента в който сюжетът за повишаване се дължи главно на тези упования за лихвите.

Тази седмица ще бъде основна за американския пазар, тъй като през нея ще се удостовери или отхвърли сюжета за напредък на акциите. Силното повишаване докара до прекупени равнища на пазара, от което изостават някои основни браншове. Например, финансовите акции не харесват понижението на лихвите, тъй като това ще се отрази на облагата на банките.

По-малките компании изостават съществено от растежа на пазара, а повишаването на златото и облигациите продължава да демонстрира недоверието на вложителите към новите върхове на Уолстрийт. Отпадането на митата за Мексико ще даде поддръжка на акциите при започване на седмицата, като това държание на пазара ще е показателно дали корекцията ще продължи.
Автор: Цветослав Цачев, Елана Трейдинг
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР