Американският оръжеен гигант General Dynamics ще участва в производството на

...
Американският оръжеен гигант General Dynamics ще участва в производството на
Коментари Харесай

Оръжеен гигант от САЩ ще произвежда бронирани машини в Румъния

Американският оръжеен колос General Dynamics ще взе участие в производството на бронетранспортьори за румънската войска.

Компанията подписа съглашение за основаването на взаимно дружество дружно с държавната оръжейна компания Romarm, което ще е главният реализатор на бронираните машини.

Бронетранспортьорите Piranha 5 ще бъдат сглобявани в завода Uzina Mecanica в столицата Букурещ. Фабриката не беше задоволително употребена през последните години заради неналичието на поръчки от отбранителния бранш.

Uzina Mecanica ще обезпечи индустриалните линии и личния състав, който ще се образова в централата на американската компания. General Dynamics ще усъвършенства и локалните индустриални благоприятни условия, оповестяват румънските медии.

 Снимка 317184
Източник:

В формалната гала по подписването на съглашението за съдействие взе участие и румънският министър председател Михай Тудосе.

" Сключването на това съдействие сред държавната компания и американската компания General Dynamics е извънреден миг за румънската отбранителна промишленост ", сподели Тудосе.

Румъния към този момент подписа няколко покупко-продажби с американски компании за военна техника и скоро ще се снабди със система за противовъздушна защита " Пейтриът ". Държавата преговарясъс Съединени американски щати и за 36 изтребителя F-16.

 Румъния купува първата Противовъздушна отбрана система
Румъния купува американско оръжие за близо $4 милиарда

Страната оборудва армията си с най-модерно въоръжение
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР