Американският оператор на петролопроводи Colonial Pipeline Co. (Колониъл пайплайн) е

...
Американският оператор на петролопроводи Colonial Pipeline Co. (Колониъл пайплайн) е
Коментари Харесай

Откуп от 5 млн. долара е платил на хакерите американският петролопровод

Американският оператор на петролопроводи Colonial Pipeline Co. ( " Колониъл пайплайн " ) е платил близо 5 милиона $ на хакерската група DarkSide ( " ДаркСайд " ) макар заявките, че не има намерение да дава откуп за възобновяване на работата на най-големия водопровод за транспорт на горива в Съединени американски щати. Това оповестиха авторитетни медии като " Блумбърг ", " Ню Йорк таймс ", телевизия СиЕнЕн и " Уолстрийт Джърнъл " в петък.

Според тях компанията, която бе принудена да спре работа поради злотворен програмен продукт, е платила откупа в непроследима криптовалута часове след офанзивата. Това акцентира големия напън, на който е подложена да възвърне превоза на бензин и самолетно гориво до огромни градове по Източното крайбрежие, означават източниците.

Според трети източник представители на държавните служби знаят, че " Колониъл пайплайн " е направила заплащането.

Самият оператор съобщи, че няма да разяснява информацията. Съобщи обаче, че ще възвърне изцяло работата си до края на деня.

Заради прекъсването на работата на 8900-километровата мрежа, която всекидневно придвижва по 2.5 млн. барела на ден или 45 на 100 от количествата в страната до Източното крайбрежие, цената на бензина в Съединени американски щати на дребно доближи рекордно високо ниво от 2014 година, заяви на уеб страницата си Американската автомобилна асоциация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР