Американският оператор на петролопроводи Colonial Pipeline Co. е платил близо

...
Американският оператор на петролопроводи Colonial Pipeline Co. е платил близо
Коментари Харесай

Colonial Pipeline платила близо $5 млн. откуп след хакерската атака

Американският оператор на петролопроводи Colonial Pipeline Co. е платил близо 5 милиона $ на източноевропейски хакери обратно на известията, публикувани по-рано тази седмица, че не има намерение да дава откуп за възобновяване на работата на най-големия водопровод за транспорт на горива в Съединени американски щати. Това заяви Bloomberg като се базира на два източника.

Компанията е платила откупа в непроследима криптовалута часове след офанзивата, добавя изданието. Това акцентира големия напън, на който е подложена да възвърне превоза на бензин и самолетно гориво до огромни градове по Източното крайбрежие, означават източниците.

Според трети източник представители на държавните служби знаят, че Колониъл пайплайн е направила заплащането.

Най-голямата петролопроводна американската компания бе принудена да приключи дневния транспорт на 2,5 милиона барела бензин, дизел и самолетно гориво предишния петък след най-сериозната хакерска атака против американската енергийна инфраструктура.  Прекъсването на работата на петролопроводите провокира дефицит на горива и трескаво презапасяване в югоизточната част на Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР