Американският оператор AT&T Inc. обмисля да пусне планове за мобилни

...
Американският оператор AT&T Inc. обмисля да пусне планове за мобилни
Коментари Харесай

Реклами срещу по-ниска такса за мобилни услуги? AT&T залага на това

Американският оператор AT&T Inc. обмисля да пусне проекти за мобилни услуги, които да бъдат отчасти субсидирани посредством реклами, съобщи пред Reuters основният изпълнителен шеф Джон Станки. Възможно е това да се случи и до една година, добавя той.

Планът акцентира концепцията на AT&T да разчита от ден на ден на реклами в миг, в който компанията прави обзор на портфолиото си и обмисля да продаде част от активите си, с цел да понижи своя дълг.

" Смятам, че има сегмент измежду потребителите ни, които, в случай че имат избор, биха предпочели да гледат реклами против $5 или $10 понижение на месечната им такса ", споделя Станки.

Редица компании като Amazon, Virgin Mobile USA и Boost Mobile на Sprint изпробваха сходен бизнес модел още от началото на десетилетието, само че до момента тези опити се оказаха несполучливи. AT&T обаче се надява, че с по-добро ориентиране на рекламите към точните консуматори ще успее да се оправи със задачата.Инженерите на AT&T основават неповторими идентификационни номера за потребителите на услугите на колоса, които включват и услугата за видеострийминг HBO Max. Тази технология ще помогне на рекламодателите да разпознават потребителите без значение какъв брой и какви устройства употребяват. Възможността AT&T да дава съответстващи реклами ще помогне на компанията да ги продава за повече пари.

Още през идната пролет AT&T ще пусне и нов проект за HBO Max. Той ще бъде с по-ниска месечна такса, само че потребителите ще би трябвало да гледат реклами. Някои сериали няма да бъдат налични на него. Станки не уточни каква ще е цената, нито на кои пазари ще бъде наличен новия проект.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР