Американският онлайн гигант Amazon се съгласи да приема карти Visa

...
Американският онлайн гигант Amazon се съгласи да приема карти Visa
Коментари Харесай

Visa и Amazon сключиха примирие в спора за таксите

Американският онлайн колос Amazon се съгласи да приема карти Visa в своята световна мрежа, с което поставя завършек на спор, който заплашваше да засегне облагата на финансовия колос и да внесе ужас в заплащанията при онлайн покупки, предава Bloomberg.

Споразумението, оповестено от двете компании, позволи спор, който бе предиздвикал Amazon да обмисли да спре да приема карти Visa, издадени в Обединеното кралство. Причината за това се коренеше във високите разноски за обработка на преводите. Сега колосът в търговията на дребно сподели, че повече няма да таксува в допълнение клиентите, които употребяват карти Visa посредством уеб страницата ѝ в Сингапур и Австралия, каквито планове бяха оповестени по-рано, и няма да спре опцията за заплащане с кредитни карти Visa в amazon.co.uk.

Наскоро сключихме световно съглашение с Visa, което разрешава на всички клиенти да продължат да употребяват кредитните си карти Visa в нашите магазини “, разгласи представител на компанията в имейл. „ Amazon остава ангажирана с предлагането на преживяване при заплащане, което е комфортно и дава избор “.

Amazon обмисляше да се трансферира към известната си взаимно брандирана кредитна карта с Mastercard, разкри Bloomberg News. Компанията употребява договарянията с Visa за възобновяване на съглашението като метод да обезпечи по-добри условия от Visa, настояват източници, осведомени с въпроса.

Търговците на дребно от дълго време не са удовлетворени от таксите, които би трябвало да заплащат всякога, в който консуматор постави картата си на ПОС терминала. Въпреки че сумата може да възлиза единствено на стотинки от покупката, отново се натрупат огромни сметки – търговците на дребно са похарчили впечатляващите 110 милиарда $ такси за обработка на карти единствено през 2020 година

За най-големите банки и търговци Visa постоянно предлага специфични съглашения, с цел да ги убеди да изпращат по-големи разплащателни размери в нейната мрежа. Компанията отдели 8.4 милиарда $ през фискалната 2021 година за сходни тласъци, което е с 26% повече по отношение на година по-рано.

„ Във Visa сме щастливи, че постигнахме световно съглашение с Amazon”, разяснява представител на Visa. „ Това съглашение включва приемането на Visa във всички магазини на Amazon, както и общ ангажимент за съдействие по нови артикули и софтуерни начинания, осигуряващи новаторски разплащателни прекарвания за нашите клиенти в бъдеще “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР